Başkan Savaş’tan Görkemli Tanıtım Toplantısı

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr Lütfü Savaş ‘31 Mart 2019 Hatay’ın Geleceği’ adlı toplantısı yoğun katılımıyla gerçekleşti.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın bugüne dek gerçekleştirdiği tüm hizmetlerin ve Hatay’ın aydınlık geleceği için üretilen projelerin tanıtımının gerçekleştirildiği toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, ilçe belediye başkanları, CHP il ve ilçe örgütleri, İYİ Parti Hatay temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

BAŞKAN SAVAŞ: “ATALARIMIZDAN ALMIŞ OLDUĞUMUZ BU BAYRAĞI GELECEĞE HUZUR İÇERİSİNDE TAŞIMAK İÇİN ADAYIZ”

Yönettiği şehrin karakteristik özelliklerine hakim olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, “Tam 10 yıl önce yola çıktık, bir damlaydık. Yukarıdan düştükçe önce bir gölet olduk, sonra göl olduk, sonra okyanus olduk, hep birlikte bu şehre umut olduk. Hatay’da din, dil, ırk, mezhep, renk hiçbir şekilde birbiri ile kavga etmemiş. Atalarımızdan bu mirası biz devralmışız. Ben hangi şehri yönetiyorum, hangi şehirde belediye başkanlığı yapıyorum bunu bilerek yapıyorum. Biz atalarımızdan almış olduğumuz bu bayrağı geleceğe huzur içerisinde taşımak için adayız” dedi.

“ÖNCE SAĞLIK DEDİK”

Başkan Savaş, görev yaptığı süre boyunca gerçekleştirdiği icraatları da anlattı. Savaş, “Önce sağlık dedik, Hatay’ın 60-70 yıllık içme suyu şebekeleri vardı. Biz önce asbestli, kurşunlu, bakırlı, içerisinde hem kanserojen hem de ağır metaller olan kurşundan, bakırdan, demirden insanlarımızı korumak için hızlı bir şekilde alt yapıya yöneldik. Bütün bunları değiştirmeye başladık. 10 yıldır değiştiriyoruz ama değiştireceğimiz çok daha ilçemiz, mahallemiz var. Biz Dörtyol’dan Samandağ’a, Hassa’dan Arsuz’a kadar birçok alanda 8 tane arıtma tesisi bitirdik. Bunların hepsi çok modern. Asi Nehri’ne dökülen bütün kanalizasyonları yaptık. Asi Nehri’ne dünyanın beşinci, Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin birinci arıtma tesisini yaptık. Erzin’den Arsuz’a, Samandağ’dan Hassa’ya kadar birçok köprü yaptık. Köprülü kavşaklar, akıllı kavşaklar, alt geçit, üst geçit yaptık ama bunların ötesinde biz birbirimize gerçekten de gönül bağı kurduk. O köprüler hiçbir şey ifade etmez aramızda gönül köprüsü olmadıktan sonra” diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Hatay’ın ticaret ve üretim potansiyeline rağmen iktidarın yanlış politikaları nedeniyle ekonomik olarak iyi durumda olmadığını söyleyerek, siyasi rant için Hataylıların yok sayıldığını belirtti.Başkan Savaş’ın altyapı çalışmalarının takdire şayan olduğunu vurgulayan Güzelmansur, Asi Nehri başarısının da Lütfü Savaş’a ait olduğunu söyledi.

“HATAY’IN GELECEĞİNİ HATAYLILARIN İNŞA ETMESİNİ İSTİYORUZ”

Hatay gibi kadim bir şehrin geleceğini Hataylıların belirlemesi gerektiğine dikkat çeken Güzelmansur, kentte hoşgörü ve barış ikliminin devamlılığı için bunun elzem olduğunu ifade etti.

TOKDEMİR: “YENİDEN CHP, YENİDEN LÜTFÜ SAVAŞ”

Tanıtım toplantısında konuşan CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, “İyi ki bir Lütfü Savaş’ımız var. Onun yanında olmaya devam edeceğiz. Bizim Ensar şehri olduğumuz doğru. Ama her şeyin bir süresi var. Suriyelilerin de zamanı geldiğinde güvenle evlerine dönmeleri gerekiyor” dedi

ŞAHİN: “KAŞIKLA VERDİLER KEPÇEYLE ALDILAR”

Suzan Şahin Ak Parti’nin verdiği hiçbir sözü tutmadığını ifade ederek, “Vatandaş sabah akşam simit ekmek çay yese asgari ücret bitiyor. Kaşıkla verdiler, kepçeyle aldılar” dedi.

“HATAY 31 MART’TA CEVABINI VERECEKTİR”

Şahin, “Atatürk Hatay’ı namusu olarak görmüştür. Hatay halkı da bu namusa sahip çıkacaktır. Hatay’daki mültecileri savaş mağduru oldukları için ağırladık. Ekmeğimizi,aşımızı, evimizi paylaştık. Ama artık yarım kalan ekmeğimizi de alacak konuma geldiler. Süleyman Soylu Başkanımız Lütfü Savaş’a ‘Adamsa cevap versin’ dedi. Hatay 31 Mart gecesi cevabını verecektir” şeklinde konuştu.

Başkan Savaş’tan Görkemli Tanıtım Toplantısı Başkan Savaş’tan Görkemli Tanıtım Toplantısı Başkan Savaş’tan Görkemli Tanıtım Toplantısı Başkan Savaş’tan Görkemli Tanıtım Toplantısı Başkan Savaş’tan Görkemli Tanıtım Toplantısı Başkan Savaş’tan Görkemli Tanıtım Toplantısı Başkan Savaş’tan Görkemli Tanıtım Toplantısı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.