Ailelere Karne Uyarısı

İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Klinik Psikoloğu Gamze Uygun Ekenel, 2018-2019 eğitim- öğretim yarıyıl tatilinin başlamasıyla beraber, anne-babalara karne konusunda önemli uyarılarda bulundu.
“Sonuç değil süreç önemlidir”
Her çocuğun bulunduğu aile ortamının; çocuğun çalışma alışkanlıkları, okulu önemsemesi, sorumluluklarını bilmesi ve yerine getirmesi üzerinde büyük etkilerinin olduğunu ifade eden Gamze Uygun Ekenel, “Aileler, çocuklarını çok iyi gözlemlemeli ve tanımalı, diğer yandan da çocuklarına öğrenmenin zevkini verebilmelidir. Karne, bir sonuçtur. Karnenin bir anlamı vardır tabi ki. Ancak yine de önemli olan, bu sonuca götüren süreci iyi değerlendirmektir. Çocuk, karnesini bir dönemin sonunda eline aldığında, büyük bir iç rahatlığıyla, ‘Elimden geleni yaptım, yapabileceğimin en iyisi buydu’ diyebiliyorsa, o karnenin iyi bir karne olduğu düşünülebilir. Ancak, çocuk aslında çok daha fazlasını yapabileceğini düşünüyorsa, o karnenin, o anki durumun bir kesiti olarak değerlendirilmesi ve bundan sonrasında neler yapılabileceğinin çocukla tartışılması, yerinde bir tutum olacaktır. Unutulmamalıdır ki okul çağındaki çocuklar, sadece birer öğrenci değildir. Onların da çok farklı yönleri vardır. Çocuğun her ne boyutta olursa olsun başarılarını fark etmek, bunları takdir etmek, öne çıkarmak onun kendine güvenini arttıracak, kendiyle gururlanmasını sağlayacaktır. Bu açıdan baktığında da, zayıf olduğu yönleri bir eksiklik olarak değil, geliştirilmesi gereken yönler olarak kabullenmesi daha kolay olacaktır” açıklamasında bulundu.

Ailelere Karne Uyarısı

Önceki İçerikİskenderun’da Dilenci Operasyonu Devam Ediyor
Sonraki İçerik2019 Yılı İşsizlik Maaşı Belli Oldu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.