CHP Milletvekilleri Zeybek ve Şahin İTSO’yu ziyaret ederek bölge ekonomisini değerlendirdi

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve Hatay milletvekili Suzan Şahin, il ve İlçe yöneticileri ile birlikte İTSO’ya nezaket ziyaretinde bulundular.
Hatay’ın genel konularının değerlendirildiği ziyarette, ağırlıklı olarak Suriyeliler, İl konusu, İskenderun ve bölge ekonomisi ile ilgili karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Hatay ve bölge ekonomisinin genel anlamda zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğine vurgu yaparak, “Ülkemiz ve bölgemiz ekonomisi son yaşanan süreçte oldukça sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Esnafımız ve iş verenlerimiz kredilerini ödemede güçlük çekiyorlar. İnşaat sektörü başta olmak üzere bir çok sektörde yaşanan sorunlar özellikle sınır kenti olan Hatay’ımızı derinden etkiledi. Temennimiz bu sıkıntıların çözülmesine yönelik adımların atılmadır. İş adamlarımızın da beklentileri bu yönde” dedi.
Suriyeliler konusuna da değinen İTSO Başkanı Yılmaz; “Hatay’da yaşayan Suriyeli sayısı 500 bini geçti. Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar bölge ekonomimizi olumsuz yönde etkiledi işsizlik arttı. Odamıza 100’e yakın Suriyeliler de kayıt yaptırarak yeni iş yeri açtılar. Bölge iş adamları olarak Savaşın bir an önce sona ermesini arzu etmekteyiz.” dedi.
İskenderun’un il olma konusuna da değinen İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “İTSO olarak her platformda şehrimizin il olma konusunu gündeme getiriyoruz. İl olmamız durumunda İskenderun ekonomik, sosyal ve kültürel yönden daha da gelişecektir” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
Ziyarette konuşan CHP Hatay milletvekili Suzan Şahin ise, “İskenderun ekonomik ve sosyal anlamda bölgesinde çok güçlü bir yapıya sahip. Türkiye’nin en fazla vergi veren şehirleri arasında 7.nci sırada yer almaktayız. Milletvekili olarak şehrimizin sorunları ile yakından ilgileniyor ve Mecliste gündeme getiriyoruz. Şehrimizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan İTSO’nun da taleplerini değerlendiriyor, Ankara’da en yetkili mercilere iletiyoruz. El birliği ile yaşadığımız şehre sahip çıkmamız lazım. Bu da birliktelikle olur” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
Son olarak söz alan CHP Samsun milletvekili Kemal Zeybek ise; “Hatay’da yaşanan sorunları yerinde görmek ve fikir alış verişinde bulunmak üzere bu gün İskenderun’dayız. Bu sorunları şekillendirerek kendi içimizde özümseyerek yön verebilen ve bu konuda da uzlaşmaya çalışan milletvekili arkadaşlarınızdan birisiyim. Ülkemizde maalesef üretime dayalı bir program hazırlansaydı ülke ekonomisi bu durumda olmayacaktı. Ekonomik anlamda zor bir süreçten geçiyoruz. Ortadoğu da yaşanan sorunlar özellikle Hatay’ı da çok etkilediğini görüyoruz. Suriyeliler konusu da zaten apayrı bir konu. Tüm bu sorunların aşılması, üretime dayalı bir politikalar üretilmesini temenni ediyoruz. İskenderun bölgenin lokomotifi konumunda önemli bir şehrimiz. İTSO’da bölgenin ekonomik nabzını tutan önemli bir sivil toplum kuruluşumuz. Sivil toplum kuruluşları memleketimizin sorunlarını iyi bilemeleri nedeniyle ziyaretlerimizi bu yönde gerçekleştiriyoruz. İTSO’ya da çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Hatay milletvekili Suzan Şahin, CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Üzgün, İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO yönetim kurulu üyesi Müfit Tennioğlu, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez yer aldı.

CHP  Milletvekilleri Zeybek ve Şahin İTSO’yu ziyaret ederek bölge ekonomisini değerlendirdi CHP  Milletvekilleri Zeybek ve Şahin İTSO’yu ziyaret ederek bölge ekonomisini değerlendirdi

Önceki İçerikBelen’de Gençlik Şühedanın İzinden Yürüdü
Sonraki İçerikSağlıklı Bir Yaşam İçin Aile Hekiminizi Erken Tanıyın
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.