Suriyeli Bebek, Gelişim’de Sağlığına Kavuştu

24 haftalıkken, 1200 gram ağırlığında dünyaya gelen ve doğumundan itibaren solunum yetmezliği çeken Salouh Bebek, 43 günlük mücadelenin ardından yaşama tutundu. Solunum sıkıntısı nedeniyle İskenderun Gelişim Hastanesi’ne sevk edilen Salouh Bebek, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gözde Kır’ın uyguladığı tedaviyle, 43 gün sonra hastaneden taburcu edildi.
Gelişim Hastanesi’ne sevk edilen minik Salouh Bebeğin, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne alınıp, solunum cihazına bağlandığını belirten Uzm. Dr. Gözde Kır, “Bebek Salouh, akciğerlerinin gelişmemesi ve solunum sıkıntısı nedeniyle, hastanemize sevk olarak alındı. Solunum ve akciğer geliştirici tedavi uygulandı. 43 günlük mücadelemizin ardından Salouh Bebek, tedaviye iyi yanıt verdi. Prematürelere özgü birçok zorluğu da beraberinde atlatan hastamız, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi” dedi.
Bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşayan Anne Dema Salouh ise, tedaviyi gerçekleştiren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gözde Kır ve Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Sağlık Ekibine teşekkür etti.

Suriyeli Bebek, Gelişim’de Sağlığına Kavuştu Suriyeli Bebek, Gelişim’de Sağlığına Kavuştu Suriyeli Bebek, Gelişim’de Sağlığına Kavuştu

Önceki İçerikDörtyol’da Trafik kazası Meydana Geldi
Sonraki İçerikİSTE Çocuk Üniversitesi’nde Büyük Buluşma
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.