Fatma Nur Benli Engelli, ama Yalnız değil

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) Merkez Kampüs’te düzenlenen ve yoğun ilgi gören 2. İskenderun Kitap Şöleni kapsamında imza töreni düzenleyen birbirinden değerli yazarlardan birisi de doğuştan görme engelli olan Fatma Nur Benli idi. Okumanın önemini her fırsatta ve her platformda dile getiren İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ile “Yalnız” isimli romanının imza gününde bir süre sohbet eden Fatma Nur Benli, Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda kitapseverlerin katıldığı bir söyleşi de düzenledi.

Küçüklüğünden beri yazar olmayı hedeflediğini söyleyen Fatma Nur Benli; “Emek olmadan yemek olmaz. ‘Hazıra konmak’ deyiminden nefret ediyorum. Çünkü kolay elde edilen hiçbir şeyin kıymeti olmaz” dedi. Sadece yüzde üç oranında görebilen ve büyük puntolu haber başlıklarını okuyarak okuma yazma öğrendiğini söyleyen Benli, “İnsanlar çok mutsuz, gülümsemiyorlar. Onlara ‘iyi gelmek’ istiyorum. Hayata renkli bakmalarını sağlamak istiyorum. İnsanlara umut olmak, insanların yüreğine dokunacak bir şeyler ortaya çıkarmak istiyorum. Her insanın mutlaka bir kaç hayali olmalı ve bunların peşinden koşmalı” şeklinde konuştu. Kitap okumanın hayal dünyasını geliştirdiğini, diksiyonu düzelttiğini, hayata bakış açısını değiştirdiğini söyleyen Benli, kitap okumanın ne derece önemli olduğunun da altını çizdi. Romanlarına nasıl isim bulduğunu da anlatan Benli, isimlerin aklına bir anda geldiğini, örneğin Yalnız’ı çay içerken düşündüğünü söyledi ve okurlarına ‘Yalnız 2’, ‘Benkolik’, ‘İz’ ve ‘En’ isimlerindeki kitaplarının da yolda olduğunun müjdesini verdi.

“Doğuştan görme engelli olan Fatma Nur Benli’nin yaşama sevinci, azmi ve başarısı hepimize örnek olmalı” diye konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, müziğe olan ilgisini duyunca Fatma Nur Benli’yi ve ailesini İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’na davet etti ve gezdirdi. Burada, bir müddet piyano çalan ve yeteneğini gösteren Fatma Nur Benli, bu sene üniversite sınavına gireceğini ve amacının konservatuvar eğitimi almak olduğu söyledi.

Fatma Nur Benli Engelli, ama Yalnız değil Fatma Nur Benli Engelli, ama Yalnız değil Fatma Nur Benli Engelli, ama Yalnız değil

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.