Belen’de acil durum toplanma alanları belirlendi

Belen İlçesindeki yaşanabilecek her hangi bir doğal afet ve acil durumlarda vatandaşlar için toplanma alanı çalışmaları tamamlandı ve gerekli yerlere tabelalar konumlandırıldı. Deprem başta olmak üzere olası bir afet durumunda, vatandaşların güvenli bir yerde toplanabilmesi için gerekli alanlar AFAD tarafından belirlendi. Bu doğrultuda Belen Belediyesi de vatandaşların can güvenliği için halkın toplanabileceği 8 noktada acil durum toplanma alanı tabelasın montaj çalışması gerçekleştirdi.
İssume ve Fatih Mahallerinde 2’şer adet, Halilbey, Atik, Bakras ve Soğukoluk Mahalleri olmak üzere AFAD ekiplerince belirlenen toplanma alanları olası bir acil durum yaşanması halinde vatandaşların toplanma alanı olacak.
Konu hakkında açıklamada bulunan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ise şu ifadeleri kullandı;
“Vatandaşlarımızın yaşanabilecek her hangi bir acil durum veya özellikle deprem gibi doğal afetlerde alacakları bilgiler büyük önem taşımakta. Bu tür acil durumlarda kulaktan duyma bilgilerle değil de toplanma alanlarından alacakları sağlıklı bilgilerle daha doğru hareket edeceklerini düşünüyorum. Bizler bu alanları seçip belirledik. Kullanmak inşallah nasip olmaz ama tedbirimizi almak bizlerin ve vatandaşlarımızın yararına olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Belen’de acil durum toplanma alanları belirlendi Belen’de acil durum toplanma alanları belirlendi Belen’de acil durum toplanma alanları belirlendi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.