İskenderun Kaymakamlığı,Halk ile Buluşma ve Eğitim İstişare Toplantıları Devam Ediyor

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ile Hatay Valiliği tarafından verilen talimat gereğince uygulanmakta olan “Halk ile Buluşma ve Eğitim İstişare Toplantısı” İskenderun’da düzenli olarak gerçekleştirilmekte olup, devlet okullarının genel durumu ve eğitim hizmetlerinin işleyişi ile mahallenin sorun ve ihtiyaçları hakkında çözüm odaklı istişare yapılmaktadır.

Hanife Uysal Ortaokulu ev sahipliğinde, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ve Şube Müdürü Ahmet Yanmaz ile civardaki okulların idarecileri, okul aile birliği başkanları ve mahalle muhtarı hazır bulundu.

Okul girişinde öğrenciler ilk defa Kaymakam ile bir araya gelerek sohbet etme şansı bulduklarını ifade eden bir grup öğrencinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Kaymakam Yönden, öğrenciler ile bir süre sohbet etti.

İlk olarak toplantıya ev sahipliği yapan Hanife Uysal Ortaokulu Müdürü Abdurrahman Yıldırım tarafından okulun genel durumu ve eğitim hizmeti hakkında bilgi aktarımı yapılmasının akabinde, civarda bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki devlet okullarının idarecileri tarafından da bilgi paylaşımı yapılarak, çok yönlü bir değerlendirme yapıldı.

Kaymakam Yönden, okullarımızın, eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü bir kurum olmasının yanı sıra çocuklarımızın ikinci bir yuvası olarak da göz önünde bulundurulmak suretiyle, ağaçlandırmak ve yeşil alanlar oluşturmak için çaba gösterilmesi gerektiğine dikkat çekerek, okulların sorun ve ihtiyaçları başta olmak üzere, okulun başarı ortalaması, öğretmen-öğrenci-veli arasındaki iletişim durumu, dersliklerin ve araç-gereçlerin durumu, ek kurs hizmetleri ve okul aile birliği faaliyetleri hakkında da bilgiler alarak, fikir teatisi yaptı.

İskenderun Kaymakamlığı,Halk ile Buluşma ve Eğitim İstişare Toplantıları Devam Ediyor İskenderun Kaymakamlığı,Halk ile Buluşma ve Eğitim İstişare Toplantıları Devam Ediyor İskenderun Kaymakamlığı,Halk ile Buluşma ve Eğitim İstişare Toplantıları Devam Ediyor İskenderun Kaymakamlığı,Halk ile Buluşma ve Eğitim İstişare Toplantıları Devam Ediyor

Önceki İçerikHatay Büyükşehir Belediyespor Galatasaray’ı Mağlup Etti
Sonraki İçerikİSTE Türk Halk Müziği Korosu Büyüledi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.