Namık Kemal İlköğretim Okulunda Yerli Malı haftası

Namık Kemal İlköğretim Okulu 6 A sınıfı, Yerli Malı Haftasını kutladı. 6 A Sınıf Öğretmeni Seyit Ahmet Işık’ın girişimi ve annelerin el emeği ile hazırladığı yöresel yemekler; içli köfte, sarma, biberli ekmek, başta olmak üzere mevsim meyvelerinin süslediği yiyecekler, pastalar, kekler, görsel bir şöleni andırdı. Sınıf öğretmeni Seyit Ahmet Işık, “Yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı” seklinde günün anlam ve önemine ilişkin öğrencilerine mesaj verdi.

Namık Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Ali Koç da 6-A sınıfı öğrencilerine günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı.
Koç konuşmasında; “Yerli malı deyince amacımız Türkiye’nin ürettiği malların kullanılmasıdır. Yerli malı dememizdeki amaç budur. İki tane ürün var, biri Türk Malı, biri yabancı malı. Bizim bu günü kutlamamızdaki neden Bizim Türk malını seçmemiz ve kullanmamızdır. Bu gün bugünkü kutladığımız gün. Geldiğimiz noktadır. “Piyasada çok fazla Türk Malı yok” diyebilirsiniz. Bunda haklı olabilirsiniz. Ama Türkiye, geliştikçe ve büyüdükçe A’dan Z’ye her şeyi kendimiz üreteceğiz. Yerli malı kutlamamızın sebebi budur. Türkiye’de üretilen malları kullanmak gereklidir. Eğer öyle bir seçiminiz varsa, siz de lütfen bunları seçin ailenize de söyleyin. “Biz öncelikle yerli malı istiyoruz” diye. Eğer alacağınız ürünün alternatifi yoksa, diğer ürünü satın alabilirsiniz. Amacımız yemek içmek değil bugüne vurgu yapmaktır. İşte bundan dolayı burada bu etkinliği yaptık” dedi.

Namık Kemal İlköğretim Okulunda Yerli Malı haftası Namık Kemal İlköğretim Okulunda Yerli Malı haftası Namık Kemal İlköğretim Okulunda Yerli Malı haftası Namık Kemal İlköğretim Okulunda Yerli Malı haftası Namık Kemal İlköğretim Okulunda Yerli Malı haftası

Önceki İçerik“Teknoloji Işığında Avrupa’ya Adım Adım “ Erasmus +Projesi
Sonraki İçerikTMMOB Odası İskenderun Temsilciliği tarafından Birlik Beraberlik ve Dayanışma gecesi düzenlendi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.