TÜBİTAK’tan, Bilimsel Araştırma Projelerine 720.000 TL’ye Kadar Destek

‘TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri Destek Programlarındaki Güncel Gelişmeler ve Yenilikler’ konulu programda konuşan Dr. Öğr. Üyesi Hakan Eryüzlü, TÜBİTAK’ın 1001 kodlu Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’nda yapılan değişiklikler hakkında bilgiler vererek, proje destek üst limitinin %100 artırılarak 360.000 TL’den 720.000 TL’ye çıkarıldığını ve projelerde çalışacak araştırmacılara aylık 4500 TL’ye kadar burs imkânı oluşturulduğunu vurguladı.

Proje hazırlık aşamasında dikkat edilecek konulara da açıklık getiren Dr. Eryüzlü, projelerin ‘özgün’ olmak zorunda olduğunu; özellikle proje kapsamında yapılacak Ar-Ge faaliyetlerinin bütünlük içerisinde ele alınması gerektiğini belirtti. Gerektiği durumlarda proje konusu hakkında etik kurul raporu ve yasal izin belgesi temin edilmek ve sunulmak zorundu olunduğunun altını çizen Dr. Eryüzlü, başvuru formunun da eksiksiz doldurulması gerektiğini, aksi takdirde, sunulan proje önerilerinin daha panel değerlendirilmesine alınmadan reddedildiğini ifade etti.

Dr. Eryüzlü, bilimsel araştırma projelerinin yanı sıra, İSE-TTO’nun endüstriyel ve iş dünyası ile ilgili projeler hakkında da faaliyet gösterdiğini, İSTE-TTO’nun, önemli bir “Üniversite – İş Dünyası” işbirliği arayüzü olduğunu ve ilgili danışmanlık hizmetlerini de verdiğini söyleyerek, girişimcilik ve inovasyon ekosistemindeki tüm aktörleri İSTE-TTO’ya davet etti.

TÜBİTAK’tan, Bilimsel Araştırma Projelerine 720.000 TL’ye Kadar Destek

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.