Gelişim’de Koah Günü Etkinliği

İskenderun Gelişim Hastanesi’nde ‘Dünya Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) Günü’ kapsamında ücretsiz Solunum Fonksiyon Testi (SFT) ölçümü gerçekleştirildi. Hastanenin poliklinik girişinde kurulan stantta, solunum fonksiyon testi ölçümümün yanı sıra vatandaşlara bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.
Kronik bir solunum yolu hastalığı olan KOAH’a dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur, etkinlik kapsamında; sigaranın zararları, bağımlılık ve KOAH hakkında vatandaşlara bilgiler verdi.
“Sağlıklı Nefes, Sağlıklı Yaşam”
Tüm dünyada önemli bir sağlık sorunu olan KOAH’ın, her 10 kişiden 2’sinde görülen önemli bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Zuhur, “KOAH; zararlı toz, gaz ve parçacıkların solunması sonucu gelişen ilerleyici özellikte kronik bir hava yolu hastalığıdır. Hastalık, büyük oranda sigara dumanı ve bazı kişilerde diğer zararlı gaz ve parçacıklarına bağlı olarak gelişen soluk yollarının mikrobik olmayan bir iltihabı sonucu oluşur. KOAH’ın en yaygın belirtileri; nefes darlığı, öksürük, balgam çıkarma, göğüste tıkanma, hırıltılı solunumdur. Ancak bu yakınmalar ani başlayıp, kısa süren, gelip geçici bir şekilde olmayıp, aylarca, yıllarca devam eden ve giderek artan bir seyir gösterir. KOAH hastalarını yaşamlarını kolaylaştırmak için sigarayı bırakmaları, düzenli egzersiz yapmaları, doğru beslenmeleri çok önemlidir” dedi.

Gelişim’de Koah Günü Etkinliği Gelişim’de Koah Günü Etkinliği

Önceki İçerikİskenderun’da Kırılan Ve Çöken Izgaralar Yenileniyor
Sonraki İçerikMeteoroloji Hatay İçin Sel Uyarısı Yaptı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.