Temayül yoklaması ne demek?

Tüm ülke, 31 Mart’ta gerçekleşecek olan seçimleri merakla bekliyor.

 Temayül yoklaması ne demek? Nedir?

Tüm Türkiye’de aynı anda başlayan Mahalli İdareler Seçimleri’ne yönelik AK Parti temayül yoklaması,İlk defa elektronik ortamda bütün teşkilat mensuplarının yani 145 bin kişinin oy kullanacağı ve oylama bittikten hemen sonra sonuçları alabileceğimiz bir temayül gerçekleşti.

AK Parti’ye 5-16 Kasım tarihlerinde toplam 7 bin 180 kişi belediye başkanı aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. İl genel ve belediye meclisi üyelikleri için ise 3 Aralık 2018 Pazartesi saat 19.00’a kadar başvuru yapılabilecek.

Temayül yoklaması kimin kime destek verdiğini bulmak için yapılan Bir oylama şeklidir.

Kimi siyasi partiye göre genelde siyasi partilerin kullandığı ve seçmenin adaylardan hangisine meyyal olduğunu anlamak için yapılan bir tür araştırma/anket.

TEMAYÜL NE DEMEK?

Bir tarafa eğilme, meyletme: “Musiki ruhların en tabii temayülleri arasındadır.” -A. Ş. Hisar. 2. ruh b. Yönseme. 3. mec. Bir kimseye veya bir şeye ilgi duyma: “Yarının siyasetine yol açan fikirler, temayüller ilk önce bunlar arasında kaynaşır.” -Y. K. Karaosmanoğlu.

Temayül yoklaması ne demek?

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.