Başkan Savaş Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na Katıldı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İsviçre Cenevre’de Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Ekselans Büyükelçi Nikhil Seth’in daveti üzerine Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na konuk oldu.
Gerçekleştirilen genel kurula, belediye başkanları, uluslararası yöneticiler ve birçok ülke temsilcisi katılım gösterdi.
Dünyada iklim değişikliğinden dolayı karbon gazının yasaklanması gerektiği konusunda açıklamalar yapan Fransa temsilcileri, eko-kentlerin önemine değinerek sağlıklı yaşam konusunda çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.
Yeşil bisiklet alanları, elektrik altyapısı ve yeraltı kabloları gibi konularının konuşulduğu genel kurulda, sürdürülebilir bir ulaşım ve enerji planı için el birliği ile çalışılması gerektiği, farklı, değişik, yeni fikirlerin geliştirilerek uygulanması vurgulandı.
Sağlık, ulaşım ve altyapı konularının şehrin yaşam kalitesini arttırdığı yönünde önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, her kentin Ulaşım Master Planı olması gerektiği, planlamaların sürdürülebilir olmasının yanı sıra enerji ve ekonomi ile de bağlantılı olması gerektiği gibi önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Savaş Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na Katıldı Başkan Savaş Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na Katıldı

Önceki İçerik‘Kobilere yönelik iş geliştirme önerileri’ konulu panel yoğun ilgi
Sonraki İçerikAk Parti İskenderun Belediyesi Aday Adayları Belli Oldu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.