Suriye’de Doğan Prematüre Dördüzler Yaşama Tutundu

28 haftalıkken yaklaşık biner gram ağırlığında dünyaya gelen biri erkek dördüz Suriyeli bebekler, İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Turhan’ın uyguladığı tedaviyle sağlıklarına kavuştu.
Yeni doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde iki ay boyunca tedavi gören dördüz bebekleri, sağlıklı bir şekilde ailelerine teslim ettiklerini ifade eden Uzm. Dr. Emin Turhan, “28 haftalık olarak, sıkıntılı bir tabloyla hastanemize getirilen dördüz bebeklerimizin ağrılıkları biner gramın altındaydı. Bebekleri Yeni doğan ünitesine kabul ettikten sonra, solunum cihazına bağlayarak; akciğerlerinin oluşumuna ve gelişimine yardımcı olacak tedavileri uyguladık. Yaklaşık iki ayın sonunda, bebekleri sağlıklı bir şekilde ailelerine teslim ettik. Bu süre zarfında, bebeklerimizin gelişiminde büyük emekleri olan yeni doğan ünitemizdeki hemşirelere çok teşekkür ediyorum. Onların çabası ve gayretleri ile dördüzlerimiz şimdi çok daha sağlıklı” dedi.
Hayati tehlikesi bulunduğu için Suriye’den Türkiye’ye geldiklerini ifade eden ve tedavinin ardından bebeklerini sağlıkla kucaklarına alan Semir ve Rena El Muhammed çifti, Dr. Emin Turhan’a teşekkür etti.

Suriye’de Doğan Prematüre Dördüzler Yaşama Tutundu Suriye’de Doğan Prematüre Dördüzler Yaşama Tutundu Suriye’de Doğan Prematüre Dördüzler Yaşama Tutundu

Önceki İçerikFutbolun Efsaneleri Hatay’da Gençlerle Buluşuyor
Sonraki İçerikBelenli kadınlara Meme Kanseri Farkındalık Eğitim’i düzenlendi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.