Gazeteci Seher Pamuk Öğrencilerine Gazetecilik Mesleğini anlattı

Pamuk Okul Öncesi Eğitim Kurumları öğrencilerine, şehrimizin deneyimli gazetecisi ve Basın Danışmanı Mürsel Seher Gazetecilik mesleğini anlattı.
Gazete ve haberciliğin yanı sıra yerel ve ulusal basında da uzun yıllar görev yapan Seher, Gazeteciliğin ne anlama geldiğini, muhabirlerin nasıl haber yaptığını, fotoğraf ve kameraların ne işe yaradığını, çekilen fotoğraf ve videolar gazete ve televizyonlarda nasıl yayınlandığını detaylı bir şekilde Pamuk öğrencilerine anlattı. Basının halkı bilinçlendirmede adeta köprü vazifesi gördüğüne dikkat çeken Gazeteci Mürsel Seher, Teknolojik gelişmeler ışığında medyanın ne kadar etkili olduğunu anlattı. Yaşanan olayların anında haber yapılarak dünya genelinde duyurulduğuna dikkat çeken Seher, “Artık teknoloji iki elimizin arasında. Hepimizde cep telefonu ve internet var. İnternet sayesinde Dünyanın neresinde bir olay varsa anında haber yapılıyor ve bizlerde bu haberleri uydu ve internet sayesinde Televizyon ve cep telefonlarından anında öğreniyoruz. Devir teknoloji devri ve gazetecilik mesleği de her geçen gün zorlaşıyor. Ama bizler mesleğimizi yine de yapmaya devam ediyoruz. Gazetede okunan haberler hafızalarda daha çok yer ediyor. Bu bakımdan gazete okuyarak hem yaşanan olaylardan haberdar oluyorsunuz, hem de okuma kültürünüzü hızla geliştiriyorsunuz. Bu nedenle sizlere hem gazete hem de bol bol kitap okumanızı tavsiye ediyorum” dedi.
İskenderun’da yayım yapan yerel gazeteleri de inceleyen öğrenciler fotoğraflardan öğretmenleri yardımı ile haberler hakkında bilgi edindiler.
Pamuk Okul Öncesi Eğitim Kurumu müdürü Selma Türkoğlu’da Gazeteci Mürsel Seher’e öğrencilere verdiği faydalı bilgilerden dolayı teşekkür etti. Pamuk Öğrencileri de Gazeteci Seher’e sürpriz yaparak kendisine çiçek takdiminde bulundular.

Gazeteci Seher Pamuk Öğrencilerine Gazetecilik Mesleğini anlattı Gazeteci Seher Pamuk Öğrencilerine Gazetecilik Mesleğini anlattı Gazeteci Seher Pamuk Öğrencilerine Gazetecilik Mesleğini anlattı Gazeteci Seher Pamuk Öğrencilerine Gazetecilik Mesleğini anlattı Gazeteci Seher Pamuk Öğrencilerine Gazetecilik Mesleğini anlattı Gazeteci Seher Pamuk Öğrencilerine Gazetecilik Mesleğini anlattı Gazeteci Seher Pamuk Öğrencilerine Gazetecilik Mesleğini anlattı Gazeteci Seher Pamuk Öğrencilerine Gazetecilik Mesleğini anlattı

Önceki İçerikİzmir’e İndirilmeyen Anguslar İskenderun Yolunda
Sonraki İçerikÇocuklar Hem Eğleniyor Hem Bilinçleniyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.