“İŞ’te Anne Projesi” Başvuruları Başladı

Çalışma ve İş Kurumu kadın istihdamının artırılmasının “İş’te Anne Projesi” ile desteklenmesi çalışmaları çerçevesinde; İŞKUR tarafından ülke genelinde düzenlenecek olan İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim Programları ve İş Kulübü faaliyetlerine katılması uygun bulunan 5000 çalışan anneye “İş’te Anne Projesi” kapsamında 400 TL Kreş Desteği ve kursa/programa devam ettikleri günler için ise günlük 70 TL tutarında katılımcı gideri verecek.

İş’te Anne Projesi kapsamında sunulan destekten 0-15 yaş arasında (15 yaş dâhil) çocuğu bulunanlardan; sosyal yardım alan kadınlar, kadın sığınma veya konukevlerinde kalan anneler öncelikli olmak üzere, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (KSGM) ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü işbirliği kapsamında belirlenecek gruplar içerisinde yer alan anneler yararlanabilecektir. Bu şartlara uygun annelerin Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne giderek “İŞ’te Anne Projesi” için başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Sanayi Sektöründeki Mesleklerde Düzenlenen Mesleki Eğitim Kurslarına ve İmalat Sektöründeki Mesleklerde Düzenlenen İşbaşı Eğitim Programına Katılan çalışan annelere bilindiği üzere 400 TL bakım desteği verilmektedir. İş’te Anne Projesine katılan annelere, çocuk bakım desteğinden yararlanma şartlarını taşıyanlara (2-5 yaş arası çocuğunu bakımevi, kreş ya da anaokuluna gönderenler) ayrıca Bakım Desteği de ödenebilecektir.

Bu şartları taşıyan annelerin İŞKUR İl Müdürlüğüne giderek İş ve Meslek Danışmanlarından kendilerine uygun kurs, program ve İş Kulübü faaliyetlerinden yararlanabilirler.

“İŞ’te Anne Projesi” Başvuruları Başladı

Önceki İçerikHatsu Su Fiyatlarını Açıkladı
Sonraki İçerikPİSkenderun
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.