Gelişim Ve Doğa ‘Dünya Gıda Günü’nü Kutladı

İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Diyetisyeni Eray Albayrak, ‘16 Ekim Dünya Gıda Günü’ dolayısıyla İskenderun Doğa Koleji öğrencilerine sağlıklı ve dengeli beslenme hakkında önemli bilgiler verdi. Düzenlenen program kapsamında dünya geneli yaşanan gıda israfına da dikkat çeken Uzman Diyetisyen Albayrak, besinlerin bilinçli tüketilmesiyle, bu israfın önüne geçilebileceğini ifade etti.
“Sağlıklı beslenme kahvaltıdan geçiyor”
Konuşmasında, sağlıklı bir vücudun, yeterli ve dengeli beslenmeden geçtiğine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Eray Albayrak, “Okul çağı çocukların büyüme ve gelişme döneminde yeterli ve dengeli beslenme önemli bir rol oynamaktadır. Yeterli ve dengeli beslenmeme durumunda, bireyde birçok sağlık sorunu ortaya çıkabilmektedir. Vücuttaki birçok metabolik sürecin etkilenmesi hastalıkların oluşmasına neden olmaktadır. Sağlıklı beslenmek için günde üç ana ve en az iki ara öğün yenilmelidir. Yoğun bir güne sağlıklı bir şekilde başlamanın en önemli kuralı ise kahvaltıdır. Bununla birlikte her gün 5 porsiyon taze sebze ve meyve tüketmeye özen göstermek gerekir. Yaşamınızda yapacağınız bu önemli değişiklikler, sizlerin daha kaliteli sağlık düzeyinde bir yaşam sürmenize yardımcı olacaktır” açıklamasında bulundu.

“Yiyecekleri israf etmeden kullanın”
16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında, dünyada aç insan sayısı son yıllarda artış gösterdiğine de dikkat çeken Albayrak, “Dünyada 900 milyon insan açlıkla karşı karşıya. Bu demek oluyor ki, her dokuz kişiden birisi açlık yaşıyor. Türkiye’de açlık oranları düşük, fakat beslenme anlamında obezite sorunuyla karşı karşıya. Türkiye’de her hane halkının her gün ortalama 816 gram gıdayı israf ettiği tahmin ediliyor. Bu nedenle israftan kaçınarak, yeterli miktarda yiyecek kullanılması önemlidir. Alışveriş yaparken, paketlerdeki son kullanma tarihlerine dikkat edin. Yiyebileceğiniz miktarda yemek yapın. Dünya Gıda Günü ile ilgili 2030 yılına kadar dünyada açlığın sonlandırılmasının mümkün olduğuna dair farkındalığın artırılabiliniz” dedi. Konuşmaların ardından program, Doğa Koleji t-MBA Öğrenci Meclisi’nin çiçek takdimiyle sona erdi.

Gelişim Ve Doğa ‘Dünya Gıda Günü’nü Kutladı Gelişim Ve Doğa ‘Dünya Gıda Günü’nü Kutladı Gelişim Ve Doğa ‘Dünya Gıda Günü’nü Kutladı

Önceki İçerikİskenderun Belediyesi’nden umre’ye gidenlere hediye
Sonraki İçerikMiniklerden Anlamlı Etkinlik
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.