Hatay Kent Konseyi Toplantı Gerçekleştirdi

Hatay Kent Konseyi, 13 Ekim Cuma günü, son günlerde gündemde olan şarbon hastalığına yönelik bilgilendirme ve farkındalık yaratmak amacıyla toplantı gerçekleştirdi.
Gerçekleştirilen toplantıya, Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon ’un yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt ve konsey üyeleri katılım gösterdi.
TOPLANTIDA İNSAN SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLEYEN HASTALIKLAR VE HAVA KİRLİLİĞİ ELE ALINDI
Ekonomik ve sağlık bakımından kayıplara neden olan şarbon hastalığı hakkında konsey üyelerine bilgiler veren Kimyon, “Şarbon hastalığı, hayvanlarla temas veya besin olarak tüketmekle insana bulaşmaktadır. Bu konuda insanlarımızın gerekli önlemler alması gerekmektedir. Bugün burada hastalığın bulaşma şekilleri, ve hastalıktan nasıl korunulması gerektiği, tedavi ile alınacak önlemler, hayvan aşılarının önemi ve yaşam alanlarının temizliği hakkında çeşitli konulara değineceğiz. İnsan sağlığı her şeyin önünde gelir ve bizler sağlığımız için elimizden gelenin fazlasını yapmakla yükümlüyüz. Ayrıca gençlik meclisimizi kurmuş bulunmaktayız. Gençlik meclisimiz ile kış münasebetiyle ısınma amaçlı kullanılacak kömürlerin oluşturduğu hava kirlilikleri ve bacaların düzeltilmesi konusunda Hatay Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Kent Konseyi’nin ortaklaşa çalışma gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğini konuşacağız “ ifadelerine yer verdi.
Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon, 19 Ekim Cuma günü farkındalık yaratmak ve bilgilendirmek amacıyla Mustafa Kemal Üniversitesi’nden bilim insanlarının da katılım göstereceği bir panel düzenleneceğini açıkladı.
Daha önceki süreçlerde Hatay Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Engelliler Meclisi’nin kurulduğunu belirten HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt, gençlik meclisinin Hatay’a hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Hatay Kent Konseyi Toplantı Gerçekleştirdi

Önceki İçerik‘Yeşil Enerji’ Konulu Toplantı İtso’da Gerçekleştirildi
Sonraki İçerikİHH Kırgızistan Bişkek’e Cami yaptırdı Eşref ÖRS Camii Dualarla ibadete açıldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.