Hatay Devlet Hastanesinde İlk Açık Kalp Ameliyatı Gerçekleştirildi

Hatay Devlet hastanesi Ocak 2018 ayında Koroner Anjiyografi ünitesinin hizmete girmesi ile kalp ve damar hastalıklarının tanı ve tedavisi nitelik ve ivme kazandı.
Kalp Damar Cerrahisi ameliyathane salonunun açık kalp ameliyatı için son hazırlıklarını tamamlayan 8 yataklı Kardio Vasküler Cerrahi (KVC) yoğun bakım ünitesi hizmete açıldı.
Hatay Devlet hastanesine göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayeti ile başvuran hastalarımızdan 62 ve 64 yaşlarında ki iki erkek hasta için yapılan tetkik ve incelemeler sonucunda koroner arter hastalığı tanısı konulmuş olup, hastalarımızın açık kalp cerrahisi yöntemi ile By-pass operasyonu gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.
Kurumlar arası koordinasyon ile ‘Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ’ KVC ekibinin danışmanlığı ve katılımıyla hastanemizde By-pass ameliyatı planlanmıştır.
Her iki ameliyat ; Prof. Dr. Hasan Sunar eşliğinde, hastanemiz KVC uzmanları Opr.Dr. Mahmut KIŞ ve Opr.Dr. İlker DAL tarafından başarıyla gerçekleştirilmiştir. Hastalarımız operasyon sonrası yoğun bakım takibinin ardından Kardio Vasküler Cerrahi servisinde takibe alınmış ve herhangi bir komplikasyon gelişmeyen hastalar, kontrolleri planlanarak taburcu edilmiştir.
Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Kemal Günal; ” Bugün hizmetlerimize bir yenisini daha eklemiş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Aynı zamanda bunu bir başka açı olan, ortalama hasta memnuniyet oranımızla da açıkça görebiliriz. Bu başarılar bir günde değil ekip ruhuyla devamlı ve azimle çalışarak elde edilmektedir’ dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, Türkiye ‘de olduğu gibi Hatay ilinde de sağlık alanında büyük başarılar ve ilerlemeler olduğunu dikkat çekerek;
“İlk Kalp Damar Cerrahisi ameliyathane salonunun İskenderun Devlet hastanesinde açıldığını, halen açık kalp ameliyatlarına başarıyla devam edildiğini,
Hatay Devlet Hastanesi ilk açık kalp ameliyatıyla başarılarına bir yenisini daha kazandırdı. Bu bağlamda, ilk açık kalp ameliyatını başarıyla gerçekleştiren değerli meslektaşlarıma ve ekibine teşekkür ederim. Alanında uzman ekibi ile hastalarına bütüncül bakım anlayışı içerisinde yaklaşan Hatay Devlet Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi alanında çok önemli bir hizmeti faaliyete geçirdi. Bugün, yoğun ve istikrarlı çalışmalarımızın meyvesini almış olduk.”dedi.

Hatay Devlet Hastanesinde İlk Açık Kalp Ameliyatı Gerçekleştirildi Hatay Devlet Hastanesinde İlk Açık Kalp Ameliyatı Gerçekleştirildi Hatay Devlet Hastanesinde İlk Açık Kalp Ameliyatı Gerçekleştirildi

Önceki İçerikHıncal Uluç’tan Hatay Valisi Erdal Ata’ya Ziyaret
Sonraki İçerikİskenderun Zabıtasından Etiket Ve Fiyat Denetimi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.