MHP Hatay Milletvekili Lütfi KAŞIKÇI’dan Yeni Soru Önergesi

Geçtiğimiz hafta Okulların açılmasıyla birlikte yeniden gündeme gelen Kaynak Kitap Meselesini Meclis gündemine taşıyan KAŞIKÇI, İkinci Soru Önergesini de Bölgemizin önemli sorunlarının başında gelen Erzin İskenderun Otoyolunun çevre yoluna dönüştürülmesi konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplanması isteğiyle TBMM ‘ye sundu.
KAŞIKÇI ;Hatay’ın sanayi merkezlerinden Erzin, Dörtyol, Payas ilçeleri sanayi işletmelerine bağlı araçlar, dolum tesislerine sefer yapan araçlar ve vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı Erzin – Dörtyol ilçeleri arasını 14 km, Dörtyol – Payas ilçeleri arasını 9 km mesafede kat etmekte ve bu kısa mesafeler için geçiş ücreti ödemektedirler. Mevcut D-817 karayolunun, ağır tonajlı ve tehlikeli madde sevkiyatı yapan taşıtların yoğunluğu nedeniyle sağlıklı ve işler halini kaybetmesine yol açmıştır. Son yıllarda yaşanan trafik kazalarının yoğunluğu ise dikkat çekmektedir. ” ifadelerini kullandı. Hazırlanan önerge’de
1. Erzin ilçesinden başlayarak İskenderun ilçemize kadar devam eden otoyolun, çevre yoluna dönüştürülmesi konusunda bakanlığımızın görüşü nedir?
2. Erzin – Dörtyol – Payas ilçelerimizde ağır tonajlı ve tehlikeli madde sevkiyatı yapan taşıtlara güvenli bir seyir rotası oluşturulması için bir planlama düşünülüyor mu?
3. Bu ilçelerimizde taşıt trafiğini rahatlatacak bağlantı yollarının yapılması konusunda bir tespit çalışması yapılacak mıdır?
4. Adana Batı Girişi ile Ceyhan ilçesi otoban girişi arasında yer alan yaklaşık 67 km’lik mesafenin ücretsiz olması örneğinde olduğu gibi, Hatay ilimizde de otoban gişelerinin girişlerinin sadece Şehrimizin giriş ve çıkışında bırakılması mümkün müdür? Soruları yer aldı.
MHP Hatay Milletvekili Lütfi KAŞIKÇI Enflasyonla mücadele kapsamında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfi Savaş’a da bir çağrıda bulunarak Su Faturalarında %10 indirime gidilmesi çağrısında bulunmuştu.

MHP Hatay Milletvekili Lütfi KAŞIKÇI’dan Yeni Soru Önergesi

Önceki İçerikİSTE’li Mucit Öğrenciler TÜBİTAK Yarışmasında İkinci Oldu
Sonraki İçerikTOBB , ‘VARIZ’ en az yüzde 10 indirim kampanyası başlatıldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.