Kosova’dan Hatay’a Dostluk Köprüsü

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen ‘Dostluk Köprüsü Kültür ve Sanat Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen sergi, Antakya Palladium Alışveriş Merkezi’nde açıldı.
9 Ekim Salı günü gerçekleştirilen açılışa Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Maide Şabani, çok sayıda dernek üyesi ve vatandaş katılım gösterdi.
Prizren (Kosova) ve Hatay arasında “Dostluk Köprüsü” kurularak, sanatsal ve kültürel bağları güçlendirmek, paylaşımları artırmak, tarihsel bağları canlı tutmak amacıyla düzenlenen etkinlikte Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği üyesi olan 30 kadın, bin bir emekle hazırladıkları el sanatlarını sergiledi.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KOSOVA’NIN KÜLTÜREL DEĞERLERİ TANITILDI
Kosova’ya özgü işlemeler, oyalar, danteller, kıyafetler ve yöresel el sanatlarından oluşan sergide, geçmişten günümüze Kosova’nın kültürel değerleri tanıtıldı. İlk adımı Hatay’da oluşturulan “Dostluk Köprüsü” nün daha sonra Kosova’ya taşınacağının altını çizen yetkililer, Kosova’da Hatay el sanatları ile kültürünü tanıtan etkinlikler düzenlenmeyi planladıklarını belirtti.
El emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği açılışın ardından Dernek Başkanı Şabani, HBB Genel Sekreteri Maden’e Kosova’nın resmini hediye etti.
Renkli görüntülere sahne olan sergi, 11 Ekim Perşembe gününe kadar ziyaretçilerini bekleyecek.

Kosova’dan Hatay’a Dostluk Köprüsü Kosova’dan Hatay’a Dostluk Köprüsü Kosova’dan Hatay’a Dostluk Köprüsü Kosova’dan Hatay’a Dostluk Köprüsü

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.