Güzelmansur: Yeni stadın ismi “Atatürk” olmalı

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Hatay’da yapımı devam eden yeni stadın ismi konusunu Meclis gündemine taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Güzelmansur “Yeni stadın ismi Atatürk Stadı olmalı” dedi.

Hatay’da TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokol ile 25 bin kişilik yeni stadın yapımına 2015 yılında başlandığını hatırlatan Güzelmansur “Yeni stadın adının ne olacağı konusu tam bir muammadır. Söz konusu stadyum değişik zamanlarda, farklı yetkililer tarafından Hatay Arena, Yeni Hatay Stadyumu gibi değişik adlarla zikredilmektedir. Ancak Hataylılar yeni stadyuma Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin verilmesini istemektedirler. Çünkü Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi, Devletimizin kurucusu, çağdaşlaşma hareketinin lideri olmasının yanısıra, Hatay’ın anavatana ilhakı için sağlığını hiçe sayan ve bu davayı diplomasi dehasıyla zafere ulaştıran Mustafa Kemal Atatürk’ün Hataylıların gönlündeki yeri ayrı önemli ve daha özeldir” dedi.
Güzelmansur’un Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun cevaplamasını istediği sorular şunlar:
1. Hataylıların yeni stadyuma, Kurtuluş Savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve sağlığını hiçe sayarak tek kurşun atılmadan Hatay’ın Anavatan’a katılmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin verilmesi konusundaki yoğun ve güçlü talepleri dikkate alınacak mıdır?
2. Hatay’da inşaatı devam eden yeni stadyumun ismi kim tarafından, ne zaman ve hangi kriterler gözetilerek belirlenecektir?
3. Hatay’da yapımı devam eden 25 bin kişilik yeni stadyum ne zaman hizmete açılacaktır? Daha önce belirlenen Eylül 2018 tarihindeki sapmanın nedeni nedir?
4. Son 15 yılda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın faaliyete geçirdiği kaç gençlik ve spor tesisine, Spor Genel Müdürlüğü Ad Verme Yönetmeliği’nin 5’inci maddesinin 2’nci fıkrası gereğince Atatürk, Mustafa Kemal, Gazi veya Ata adları verilmiştir? Yıllar, iller, tesisler detayındaki bilgileri nelerdir?

 

Önceki İçerikSigorta Acenteleri Derneği (İSADER) Sektörel Sorunlar ve çözüm önerileri için Acente Temsilcileri ile toplantı düzenledi
Sonraki İçerikKosova’dan Hatay’a Dostluk Köprüsü
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.