Kızkalesi Medya Günleri

Mersin Erdemli Belediyesince düzenlenen “ Kızkalesi Medya Günleri 2018 Etkinliği “ yerel gazetecileri bir araya getirdi. Bu yıl ki konusu “Yerel Basının Ekonomik Yapısı” olan, yerel medya özendirme yarışması, birçok üniversitenin iletişim fakültesinde görev yapan akademisyenlerin ve çeşitli illerden gelen basın mensuplarının katılımı ile gerçekleştirildi.
16 ilin ve 9 üniversitenin katılım gösterdiği projenin çalıştay sunumları 5 Akademisyen,ayrıca yarışma seçici kuruluda 11 akademisyen tarafından oluşturuldu.
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Erdemli Belediyesi Kültür Müdürü Adem Arslan günler öncesinden hazırlanarak, her sene diğerinden daha kapsamlı olması için çaba sarf ettikleri etkinliklere katılım gösteren misafirlerini Erdemli İlçesinde Liparis Otel’de ağırladı.
Gazeteciler Etkinliğin İlk Günü Çalıştaya Katıldı.
Kızkalesi Medya Günlerinin ilk günü, ülkemizin seçkin üniversitelerinden; Mersin Üniversitesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi, Adana Çukurova Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve Antalya Akdeniz Üniversitesinden gelen akademisyenler tarafından çalıştay ve panel düzenlendi.

Çalıştay öncesi bir konuşma yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, projenin birçok yönden amacı ve faydaları olduğunu belirterek bu sayede Erdemli’nin tanıtımına da büyük katkı sunduklarının altını çizdi. Diğer taraftan yerel basının sorunlarını önemsediklerini ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bir sosyal farkındalık projesi olarak bu projeye imza attıklarını vurguladı.
Erdemli Belediyesi’nin hiçbir ayrım yapmadan toplumun her kesimine yönelik hizmetler ürettiğini kaydeden Tollu, “Bu proje sayesinde, iller arasındaki gazetecilerin tanışıklıkları artıyor. Üniversitelerin iletişim fakülteleri ile yerel gazeteciler arasında bir köprü kuruyoruz. İlçemizi ve ilimizi tanıtıyoruz. Hiç üşenmeden il il gezip Erdemli’mizi, projemizi anlatıyor, gazeteci dostlarımızı, akademisyenlerimizi davet ediyoruz. Cemiyet başkanlarından üniversitelerimize kadar, gazeteci dostlarımızdan ulusal medya mensuplarına kadar, çalışma arkadaşlarımızdan emek veren herkese tek tek teşekkür ediyorum. Gazeteci dostlarımızın sorunları bizim de sorunumuzdur. Bundan sonra daha da büyüyerek bu projenin sürdürülebilirliğini sağlayacağız ve herkese de örnek olacağız” dedi.
Yerel basının sorunları ve çözüm önerileri tartışılan çalıştayda, deneyimli gazeteciler genç gazetecilere tecrübelerini aktardı.
Etkinliklerin 2. Günü Gazeteciler, TRT Haber Sunucusu- Duayen Gazeteci Zafer Kiraz ,
Bengütürk TV Genel Yayın Yönetmeni- Gazeteci Metin Özkan, TRT ve TRT Spor TV Programcısı ve Sunucusu Erdoğan Arıkan ile buluşarak söyleşi imkânı buldular. Deneyimli ustaların, tecrübelerinden ve anılarından faydalanan gazeteciler, usta meslektaşlarına sorular sorarak bilgilerinden yararlandılar.
Söyleşinin ardından Erdemli Belediyesinin araçları ile Mersinin eşsiz güzellikte birçok yerini gezen basın mensupları, gala saatine kadar gönüllerince zaman geçirdiler.
Proje kapsamında ülke genelinde çeşitli illerinden katılan yerel medya mensuplarının “Yerel Basının Ekonomik Yapısı” konu başlıklı eserlerinin yer aldığı medya özendirme yarışmasının yer aldığı gala gecesi Liparis Otelinin muhteşem salonunda yapıldı. Galaya, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Toroslar Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hamit Tuna, Gazeteciler Cemiyet Başkanları, Zafer Kiraz, akademisyenler ve davetliler katıldı. 30 ilin katıldığı ve yaklaşık 320 eserin yarıştığı eserler arasında seçici kurul tarafından değerlendirilerek dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Hatay, bir çok dalda aldığı 8 ödülle geceye damga vurdu.

Ülkenin birçok kesiminden meslektaşları ile hem buluşma, hem dinlenme imkânı bulan basın mensupları Mersinden çok memnun ayrıldıklarını dile getirerek, Başkan Mükerrem Tollu ve Kültür Müdürü Adem Arslan’a teşekkür ettiler.

Kızkalesi Medya Günleri Kızkalesi Medya Günleri Kızkalesi Medya Günleri

Önceki İçerikKaraağaç Ve Nardüzü’nde Altyapı Çalışmalarının Temeli Atıldı
Sonraki İçerikSarı Zeybekler’den 2018 Gönüllü İle Çocuk İstismarı Duyarlılığı Türkiye Rekoru Denemesi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.