Akıllı Kart, Elektronik Bilet İmzaları Atıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından il genelinde toplu taşıma araçlarını kapsayacak, merkezi elektronik ücret toplama sistemi (Akıllı Kart, Elektronik Bilet) ile alakalı yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi.
Vatandaşların şehir içi güvenle ulaşım sağlamaları adına titizlikle çalışmalar gerçekleştiren HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı, toplu taşımalardaki ödemelerin sistemli olması konusunda banka ile entegrasyonu sağladı.
Toplu taşımada dönüşüm işlemlerini yakından takip eden HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Vakıf Bank ile sistem protokolünü imzalayarak gerekli alt yapı çalışmalarının yapılması konusunda talimatları verdi.
HATAY’DA YENİ DÖNEM TOPLU TAŞIMA SİSTEMİ
İl genelinde elektronik ücret toplama sistemine geçilmesi ile birlikte ücret bütünlüğü sağlanmasını amaçlayan HBB yetkilileri ise, elektronik ücret toplama sisteminin devreye girmesiyle engelli ve 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz seyahat haklarından sorunsuz bir şekilde faydalanabileceklerini duyurdu.
Elektronik ücret toplama sistemi dönüşüm projeleri uygulamaya giren Antakya ve Defne merkez kooperatiflerindeki araçlar, üniversite Serinyol bölgesindeki araçların yanı sıra Belen ilçesindeki toplu taşıma araçlarında ve İskenderun şehir içi halk otobüslerinde uygulamaya geçecek.
İlerleyen aşamalarda ise il genelindeki tüm toplu taşıma araçlarında, elektronik ücret toplama sistemi uygulamasına geçilmesi planlanıyor.

Akıllı Kart, Elektronik Bilet İmzaları Atıldı

Önceki İçerikHatay’da Özel Güvenlik Bölgesi 15 Gün Uzatıldı
Sonraki İçerikHbb Aykome Ekim Ayı Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.