Hatay Valiliği Balık Ölümleriyle ilgili Açıklama Yaptı

21 Eylül 2018 Perşembe günü İlimiz Samandağ ilçesi sahil bölgesinde yaşanan toplu balık ölümleri ile ilgili olarak Tarım Orman İl Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bölgede dört farklı noktadan su ve ölü balık numunesi alınarak Gaziantep İl Kontrol Laboratuvarına gönderilmiştir.

Yapılan Laboratuvar incelemesi neticesinde balık ölümlerine neden olabilecek herhangi bir fabrika atığı veya zehirli kimyasal bulgusuna rastlanılmamıştır.

Toplu balık ölümlerinin neden ile ilgili yapılan araştırma sonucunda ise;
Çeşitli nedenlerle Asi Nehri üzerinde oluşturulan bentlerde biriken sularda yüksek miktarda atık su, gübre ve tarım ilacı kalıntısı bulunması sebebiyle Nehir suyunda oksijen seviyesinin düşmesi,
Bentlerin açılması sonrasında az miktarda su içinde üreyen yavru balıkların aniden, yüksek oranda farklı sıcaklığa sahip ve düşük oksijenli suya maruz kalması sebebi ile,

Asi Nehrinin denize dökülen kısmında üreyen balıkların ani değişen fiziksel koşullara uyum sağlayamadığı için toplu ölüm hadisesinin gerçekleştiği değerlendirilmektedir.

Gaziantep İl Kontrol Laboratuvarı Analiz Sonuçları

Hatay Valiliği Balık Ölümleriyle ilgili Açıklama Yaptı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.