KOBİLERE yönelik Destek programları

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Hatay İl Müdürlüğü tarafından birlikte düzenlenen Kobilere yönelik Destek programı hakkında bilgiler verildi.
İTSO’da Kobilere ve üyelere yönelik bilgilendirme toplantıları aralıksız ve yoğun bir şekilde devam ediyor.
Bilgilendirme toplantısında ilk olarak söz alan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “KOSGEB Hatay İl Müdürlüğümüz ile odamız tarafından düzenlenen, KOSGEB Destek Programlar bilgilendirme toplantısına hoş geldiniz diyor, sizleri saygılarımla selamlıyorum.
Hepimizin bildiği üzere KOSGEB, Küçük ve Orta Boy İşletme vasıfları taşıyan işletmelere ve yeni iş kurmak isteyen girişimcilere devlet desteği sağlayan, oldukça önemli bir kurumumuzdur. KOSGEB Hatay Müdürlüğümüz tarafından bölgemizdeki KOBİ’lere hibe ve kredi verilerek birçok farklı destek programı vasıtasıyla, finansal destek sağlanmaktadır.
Bölgemize katma değer sağlayan bu önemli kurumumuz ile odamız arasında geçtiğimiz günlerde protokol imzalanmış olup, odamızda hizmet veren KOSGEB İskenderun Temsilciliğimizin yetkileri artırılmıştır. Böylelikle, İskenderun Bölgesi’nde KOSGEB’in desteklerinden yararlanmak isteyen üyelerimize, daha hızlı ve daha verimli bilgi aktarılması sağlanmış olacaktır” dedi.
KOSGEB Hatay Müdürü Hayrettin Çevik, bilgilendirme toplantısında; ”KOSGEB tarafından girişimcilik eğitimlerimiz devam etmektedir. İskenderun ticaret ve Sanayi Odası ile geçtiğimiz günlerde yaptığımız protokolde yapılar, KOSGEB’in yetkileri arttırıldı. KOGEB olarak kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen ve KOSGEB tarafından onaylanan Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri de vermekteyiz. Bunun yanında Yüksek Öğretim ve Ortaöğretim kurumları tarafından örgün eğitim kapsamında verilen ve KOSGEB tarafından onaylanan girişimcilik dersleri de verilmektedir. KOSGEB olarak Kobilerimize ve işletmelerimize yönelik desteklerimiz devam etmektedir” dedi. Desteklerden yararlanma koşulları hakkında da bilgiler veren KOSGEB Hatay müdürü Hayrettin Çevik, “Destek başvurusunda bulunacak işletmenin Türk Ticaret Kanununda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde kurulmuş olması ve işletme kuruluş tarihi itibariyle girişimcinin
-Son 1 (bir) yıl içerisinde aynı faaliyet konusunda şahıs işletmesinin veya bir işletmede yüzde 50’den fazla ortaklığının bulunmaması,
Mevcutta kendisine ait gerçek kişi statüsünde başka bir işletmesinin bulunmaması,
Mevcutta Tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir işletmede yüzde 50’den fazla ortaklığının olmaması gerekir” şeklinde bilgiler verdi.
KOSGEB Hatay müdürü Hayrettin Çevik, KOSGEB olarak her zaman girişimcilere ve KOBİLERE destek verdiklerini belirterek, bu destekler ile ilgili Kobilerden gelen talepleri değerlendirdiklerini vurguladı.

KOBİLERE yönelik Destek programları KOBİLERE yönelik Destek programları

Önceki İçerikHatay’da 307.418 adet uyuşturucu hap ele geçirildi
Sonraki İçerikTehlikeli Mesleklerde alınması zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgesi ve belgelendirme toplantısı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.