İskenderun Döneri Markalaşıyor

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda geçtiğimiz aylarda düzenlenen ‘Coğrafi İşaretler’ konulu bilgilendirme toplantılarının ardından alınan kararla İskenderun Dönerinin Coğrafi işaretler tescili alınması ve bu konuda çalışmalar yapılması ile ilgili protokol imzalandı.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve DOĞAKA Genel sekreteri Onur Yıldız tarafından imzalanan protokolde İskenderun’a has olan ve Türkiye genelinde tanınan İskenderun Dönerinin Coğrafi İşaret Tescilinin alınması için girişimler yapılacak.
Coğrafi işaretlerin daha iyi anlatılması ve bu bölgeye has ürünlerin korunması amacıyla üyelerine yönelik geçtiğimiz aylarda bilgilendirme toplantıları da düzenlediklerini belirten İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Coğrafi konum ve yapı itibari ile bölgemize has olan ürünlerin Coğrafi işaretler tescili ve bölgemiz ile ilgili markalaştırabileceğimiz ürünlerin tespit edilmesi amacıyla bu gün DOĞAKA Genel sekreterimiz Onur Yıldız beyle protokol imzalıyoruz.
Ülkemizin refah düzeyinin artması ve güçlü bir ekonomik yapıya sahip olması için bölgesel kalkınmanın sağlanması ile ilerleyebileceğimizi düşünüyoruz. Bölgemize has olan ürünlerin tanıtım ve koordine edilmesi bölgemizin gelişimi ve markaların oluşması açısından da büyük önem taşımaktadır. Coğrafi işaretlerin amacı, ürünün kalitesinin korunması ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamasının yanı sıra söz konuşu işaretlemenin anonim oluşu ve bireylerden bağımsız bir şekilde kurallara bağlı kalınarak imalat yapan tüm üreticilerin haklarının korunması açısından da önemli bir uygulamadır. İklimsel çeşitliliği ve yüzyıllardır bir çok medeniyete ev sahipliği yapması nedeniyle sahip olduğu kültürel birikimin değerlendirildiğinde Coğrafi işaret konusunda yüksek potansiyel bulunduran bölgemizin, ön plana çıkan ürünleri tanımak, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını sağlamak kalkınma için öncelik vermemiz gereken önemli noktadır diye düşünüyoruz. Bu kapsamda İskenderun Dönerinin Coğrafi işaretler kapsamında tescilinin yapılması için DOĞAKA ile protokol imzaladık” dedi.
DOĞAKA Genel sekreteri Onur Yıldız’da, Coğrafi işaretlerin önemine değinerek, İTSO ile birlikte imzaladığımız protokol ile İskenderun Dönerinin Coğrafi işaret tescili alınması ile bölgenin ekonomik ve kültürel yönden gelişmesine katkı sunacağını düşünmekteyiz” dedi.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve DOĞAKA Genel sekreteri Onur Yıldız tarafından imzalanan protokol de, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez de yer aldı.

İskenderun Döneri Markalaşıyor İskenderun Döneri Markalaşıyor

Önceki İçerikTehlikeli Mesleklerde alınması zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgesi ve belgelendirme toplantısı
Sonraki İçerikBelen’de Yeni Dönem
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.