Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şubesinin Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şubesinin 7. Olağan Genel Kurulunda Mehmet Yetim güven tazeledi.
Hafta sonu gerçekleştirilen Hizmet-İş Sendikasının 7. Olağan Genel kurulu Genel Başkan Vekil Av. Hüseyin Öz’ün katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Genel Kurulun Divan Başkanlığını, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir yaptı.

Divan başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir, İskenderun Şubemizin yapılacak olan 7. Olağan Genel Kurulu’nun HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ camiasına hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Bizim genel kurullarımız birlik, beraberlik ve huzur içerisinde gerçekleşir. Genel kurullarımızda kavga olmaz” dedi.
Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz, Genel Kurula hitaben yaptığı konuşmasında, İskenderun Şubemizin 7. Olağan Genel kurulunun hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Hatay çok farklı bir şehir. Medeniyetlere ve sahipliği yapmış, farklı kültür ve medeniyetlerin birlikte yaşadığı çok özel bir şehir. Tarih boyunca Hatay’a sahip olmak istenildiği için önemli
Sendikamız HİZMET-İŞ’in 1979 yılından beri 40 yıl içerisinde çok büyük başarılara imza attığını dile getiren Öz, “Taşeron meselesinde konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Sendikamız HİZMET-İŞ’in öncülüğünde önemli bir başarı gerçekleştirildi. 2014 yılında Ankara’da sendikamızın Kuruluş Yıldönümünde “Sizi Sendika Korur”, “Hakkın Bize Emanet” temalarıyla bir çalışma başlattık. Bütün zorluklara ve engellere rağmen taşeronda çalışan kardeşlerimizin konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın bayrağı altında toplama yönünde önemli bir başarıyı elde ettik” dedi.

2015 yılında taşeron konusunda önemli gelişmeler yaşandığını hatırlatan Öz, “Dönemin Hükümeti o dönem bize Özel Sözleşmeli Personel (ÖSP) önerisi sundu. Bizde ÖSP gibi ne olduğu belli olmayan bir sistemi asla kabul etmeyeceğimizi her platformda en yüksek perdeden ifade ettik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında ortaya koyduğu iradesiyle ÖSP ortadan kalkmış oldu. 2017 yılına gelindiğinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla taşeron sorunun çözümü noktasında olumlu bir gelişme daha yaşandı. 2017 yılının sonunda kanun hükmünde kararname ile Kamu Kurum ve kuruluşlarında çalışanlar kamu kurumlarının kadrolarına yerleşti, yerel yönetimlerde çalışanlar özel idarelerde çalışanlar yerel yönetimlerin kurdukları şirketlerde istihdam edilmeye başladılar” diye konuştu.

“Taşerona kadro mücadelemiz tamamlanmış değil” diyen Öz, “Kadro dışı kalanlar için çalışmalarımız devam ediyor. 2017 yılı sonu itibariyle kamuda ve yerel yönetimlerde çalışan toplam 170 bin kadrolu çalışan var iken bu kadro düzenlemesi ile beraber kamuda yaklaşık 5 katı büyüklüğünde 950 bin civarında çalışan kadrolu işçi oldu. IMF, Dünya Bankası gibi kuruluşların kamu kurumlarını küçültün çağrısına karşı böyle bir adım atılması sevindirici. Kadro düzenlemesi tarihi bir reformdur. Kadro düzenlemesinden istifade edemeyen özellikle, kamu kurum ve kuruluşlarında Hastane Bilgi Yönetim sistemlerinde çalışan, personel teminine dayalı ihaleler kapsamında çalıştırılmayan, yemekhane hizmetlerinde çalışanlar, kamu kurumlarının şoför teminine dayalı ihaleler ile çalışanlarında kadrolarını alabilmesi için mücadelemizi Konfederasyonumuz ve Sendikamız çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bundan sonra da sendikamıza sahip çıkıp birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımız devem etmeli. Geçiş süreci önemli bir süreç. Bu süreçte sendikamıza sahip çıkmamız çok önemli.” dedi.

Hatay’ın ülkemizin sınırında yer alması nedeniyle, Hatay ve İskenderun’un büyük bedeller ödediğini belirterek, “Suriye’deki savaş nedeniyle ekonomik olarakta büyük bir bedel ödeniyor. Reyhanlı başta olmak üzere emperyalist güçlerin operasyonlar yaptığını biliyoruz. Suriye’de savaş nedeniyle canlarını kaybedenler oldu. Ülkelerini terk ederek, ülkemize mülteci olarak gelen kardeşlerimize eve sahipliği yaptığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. 2010 Arap baharıyla emperyalist güçler Ortadoğu üzerinde yeni bir projeyi harekete geçirdiler. Enerji kaynaklarını ele geçirmek için çaba harcıyorlar. Öte yandan ABD bir rahip üzerinden ülkemize ekonomik bir savaş başlattı. Biz ülke olarak bu savaşla mücadele etmeliyiz, bu operasyonlara sonunu kadar direnmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti bizim en son vatanımızdır ve en son vatanımız olarak kalacaktır. Ülkemizi yıkmak için son 6 yılda büyük operasyonlarda yapmışlardır.” diye konuştu.

Filistin davasına da sahip çıkmamız gerektiğini belirten Genel Başkan Vekiliz Av. Hüseyin Öz, “Filistin’de uzun yıllardan beri yaşanan bir sorun var. Filistinli kardeşlerimizin toprakları 100 yıldır işgal altında. Filistin buna direniyor. Bizde bu direnişe kayıtsız kalamayız. Eğer Filistin düşerse Türkiye’nin güneyinde de bir terör devleti kurulacak. Kudüs sahipsiz değildir” diye konuştu.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yaptığı selamlama konuşmasında genel kurulun hayırlara vesile olmasını dileyerek, “HİZMET-İŞ Sendikasının İskenderun’da daha güçlü bir şekilde temsil edileceğine inanıyorum. Göreve geldiğimiz 2014 yılından bu zamana kadar HİZMET-İŞ Sendikası ve HAK-İŞ’e bağlı sendikalara büyük destekler verdik. Zor dönemler geçirmemize rağmen işçilerimizin alın terinin karşılığını zamanında verdik” dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel de, genel kurulumuzda yaptığı konuşmasında emek örgütlenmeleri içerisinde işçi konfederasyonlarının ayrı bir yeri olduğunun belirterek, “Burada bulunan kardeşlerimizi diğer sendikalardan ayıran çok farklı özellikler var. Birincisi HAK-İŞ sadece bir emek örgütlenmesi değildir. HAK-İŞ yakmıyor, yıkmıyor haklarını talep ederken işçinin menfaatinin en üst düzeyde korunması gereken bir stratejik hak olarak görüyor ve bu konuda yerli ve milli duruşundan taviz vermiyor. HAK-İŞ’i sadece emekçinin hakkını almaya çalışırken görmüyoruz. Bütün milli meselelerde yerini en ön safta alırken de görüyoruz. Bütün dünyada mazlum coğrafyalarının seslerini en gür bir şekilde meydanlarda haykırırken görüyoruz” dedi.
GENEL KURULUA KATILANLAR
İskenderun Şubemizin 7. Olağan Genel Kuruluna Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Halil Özdemir, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Öz İnşaat-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Koca, Adana Şube Başkanımız Abdurrahman Yücel, Kahramanmaraş Şube Başkanımız Ömer Çınar, Tarsus Şube Başkanımız Hüseyin Gün, Hatay İl Başkanımız Ercan Salcan, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Beyazıt Bestami Bilgili, HAK-İŞ İl Başkanı Mehmet Güngör, AK Parti Meclis Üyesi Reşat Beyazıt, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, Saadet Partisi İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik, Öz Büro-İş Hatay Şube Başkanı Ergün Eker, MHP Meclis Üyesi Selim Yazar, Öz Sağlık-İş Hatay İl Temsilcisi Fehmi Azboy, Öz-İş Hatay İl Başkanı Mehmet Sever, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Tuncer, Bem Bir-Sen İskenderun Temsilcisi Ercan Yılmaz, Memur-Sen İskenderun Başkanı Ömer Kabaklı, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdür Yardımcısı Yılmaz Balaban, Hatay İHH Başkanı Ahmet Yetim, Hatay İşkur İl Müdürü Ziya Yüksel, komitelerimizin başkan ve yardımcıları, delegeler ve basın mensupları katıldı.
MEHMET YETİM YENİDEN SEÇİLDİ
Şube Genel Kurulunda yapılan seçimde şube başkanı Mehmet Yetim olurken, Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Ömer Kocaoğlan, Ergün Uzgaş ve Mehmet Tolan seçildiler.

Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şubesinin Genel Kurulu Gerçekleştirildi Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şubesinin Genel Kurulu Gerçekleştirildi Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şubesinin Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Önceki İçerikHatay ve Türkiye İstatistikleri Açıklandı
Sonraki İçerikİskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil: İskele İskenderun Halkına Tamamen Kapatılmak İsteniyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.