TEMİZ BİR HATAY İÇİN SOKAĞA ÇIKIYORUZ SLOGANIYLA ÇÖP TOPLADILAR

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay Kent Konseyi ve Hatay İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği ‘15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günü’ dolayısıyla Antakya Köprübaşı’ında bir araya geldi.

Gerçekleştirilen farkındalık etkinliğine Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt, Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon, Hatay İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Başkanı Yasemin Şakar, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve birçok vatandaş katılım gösterdi.

Çöplerin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon, “15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günü’nde ‘Çevre Seninle Temiz ‘sloganıyla Hatay Kent Konseyi, sivil toplum kuruluşları ve çevre insanları ile bir araya geldik. Yaşam alanlarının insanlara yaraşır bir şekilde tertemiz olmasına dikkat çekmek, insan sağlığını ve itibarını olumsuz etkileyen insan eliyle oluşturulmuş kirliliği azaltmak ve bertaraf etmek için farkındalık yaratmayı amaçladık. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlama noktasındayız. Sokaklarımızın okula yeni başlayacak çocuklarımız için daha temiz olması ve sağlıklarını bozacak çöplerin olmaması için de dikkat çekmek istedik. Çöp toplama sadece belediyelerin değil insanların da çabası ile gerçekleştirilmelidir. Evrensel sorun olan çevre kirliliği dünyada en önde gelen sorun haline gelmesi gelecek nesiller ve canlılar bakımından oldukça önemlidir.Termik santrallerin hava, su ve toprağı kirlettiği, besin zincirini bozduğu ve doğal faaliyetlere yol acıktığı biliniyor. Karar vericilerin bunları gözardı etmemelerini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ülkenin en büyük sorunlarından birinin de çöplerin oluşturduğunu dile getiren Hatay İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Başkanı Yasemin Şakar, “Hepimizin bildiği gibi artık neredeyse en ortak sorunumuz, ülkemizin her yanını çevirmiş olan çöp yığınları. Bu artık milli bir sorun ve eğer bizler bu soruna sahip çıkmaz ve kendi kontrolümüzü sağlayamazsak bu çöp yığınları artarak devam edecek ve artık oturduğumuz mahallelerimiz bile yaşanmaz hale gelecek. Bu sorunun sadece bir günde çözülmesini beklemiyoruz. Özverili bir bilinçlendirme kampanyası ve eğitim yoluyla aşılacağını inanıyoruz. Bizler “Herkes kendi evinin önünü temizlerse şehir tertemiz olur” sözü ile bu yola çıktık. Yerel yönetimlerimizin de desteğini alarak üzerimize düşeni yapmak, kamuoyunun dikkatini çekmek ve farkındalık yaratmak istedik. Bundan sonra da elimizden geleni yapacağız” dedi.

Basın açıklamasının ardından ‘Temiz bir Hatay için Sokağa Çıkıyoruz’ sloganıyla bir araya gelen vatandaşlar Köprübaşı’ndan Saray Caddesi’ne kadar olan bölgede çöpleri toplayarak farkındalık yarattı.

TEMİZ BİR HATAY İÇİN SOKAĞA ÇIKIYORUZ SLOGANIYLA ÇÖP TOPLADILAR TEMİZ BİR HATAY İÇİN SOKAĞA ÇIKIYORUZ SLOGANIYLA ÇÖP TOPLADILAR

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.