79 Yaşındaki Güngör Nine 11 Yıl Sonra Tekrar Yürüdü

11 yıldan bu yana; bel kayması, bel kemiği kırığı ve bel fıtığı nedeniyle yürüme zorluğu yaşayan 79 yaşındaki Güngör Artuç, İskenderun Gelişim Hastanesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Koparan’ın gerçekleştirdiği başarılı operasyonla yeniden yürümeye başladı.
Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Op. Dr. Mehmet Koparan yaş faktörünün, bir hastanın ameliyat olmasına engel olmadığını belirterek, “Omurga darlıkları genelde, 65 yaş ve üzerinde görülür. 70 yaşlarında da bu durum giderek oturmaya başlıyor ve hastalar çok çabuk yoruluyor. Ciddi ayak yanmaları, ayak takılmaları bu darlıktan dolayı ayağı takılıp düşebiliyor. Kalça kırığı veya başka şeyler gelişebiliyor. Yaş ne kadar ileri olursa olsun, cerrahi gerekiyorsa kişiye muhakkak cerrahinin yapılması lazım. Bunun sonunda hem hasta ve hem de aile mağduriyetten kurtulur. Bizim hastamız da daha önce ameliyat olmuş ve son iki yıldır da ciddi derecede ağrıları, pozisyona göre yatma güçlüğü çeken bir hastaydı. Şükür ameliyatını yaptık ve gayet iyi. Bunu örnek alarak diğer hastaların da aynı şekilde davranması özellikle önemli” açıklamasında bulundu.
“Tekrar yürüyebildiğim için mutluyum”
2007 yılında belinden ameliyat olan ve ameliyattan bir yıl sonra sandalyeden düşerek geçirdiği kaza sonucu belinde kayma ve kırık oluşan Güngör Artuç ise, “11 yıldır gittiği her yerde sırtına üç yastık koyarak oturuyordum. Sol tarafıma ve sırt üstü hiç yatamazdım. Belimden kemik çıkmıştı çünkü elime değiyordu. Hiçbir yere gidemiyordum hep evin içindeydim. Yürüyemiyordum ayaklarım takılıyordu o kadar kötü olmuştum. Doktoruma güvendim ve ameliyatı kabul ettim. Ameliyat sonrası çok rahatladım ve aynı gün yürümeye başladım. Artık, sol tarafıma da, sırt üstü olarak da yatabiliyorum. Yanımda hiç kimse olmadan da yürüyebiliyorum. Tekrar yürüyebilmemi sağlayan doktoruma çok teşekkür ediyorum” dedi.

79 Yaşındaki Güngör Nine 11 Yıl Sonra Tekrar Yürüdü 79 Yaşındaki Güngör Nine 11 Yıl Sonra Tekrar Yürüdü 79 Yaşındaki Güngör Nine 11 Yıl Sonra Tekrar Yürüdü

Önceki İçerikOp. Dr. Özkan Çeliker ‘Gelişim’ Ailesine Katıldı
Sonraki İçerikModern Evler’de Kaldırım Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.