Trafik Kazalarının Azaltılması ile Trafik Güvenliği Toplantısı Gerçekleşti

İçişleri Bakanlığınca, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması ile trafik güvenliği konusunda farkındalığın oluşturulmasına yönelik 08.08.2018 tarihinde yürürlüğe konulan 100 günlük eylem planı kapsamında; İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde etkin faaliyetler icra edilmektedir.

Bu doğrultuda,
İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği görevlileri tarafından, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan idareci ve öğretmenlerden oluşan 2.760 kişiye 2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesinde trafik eğitim semineri verilmesine yönelik uygulama başlatılmıştır.
05 Eylül – 13 Eylül 2018 tarihleri arasında İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda icra edilmekte olan trafik eğitim seminerinde; Geçmiş istatistikler, tecrübe ve teknik bilgiye haiz personellerin paylaşımı ve konu ile ilgili akademik kaynaklardan faydalanmak suretiyle derleme metoduyla hazırlanan trafik konuları ele alınmaktadır.
Trafik kaza faktörleri ile trafik eğitimi kavramlarının irdelendiği seminer sürecinde, geçmişte yaşanan ve halen günümüzde yaşanmakta olan trafik kazalarının ekonomik ve sosyal yaşama etkileri de değerlendirilmektedir.
Ayrıca, trafik kazalarının en aza indirgenmesi, kazaya mahal verebilecek unsurların bertaraf edilmesi ve trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla bilgi ve deneyimlerin istişare edildiği eğitim semineri vesilesiyle, rol model olarak algılanan öğretmenlerimiz de trafik bilincinin yerleştirilmesi ve farkındalık oluşturulması sağlanarak, öğrencilerimize aktarılması ve yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Trafik Kazalarının Azaltılması ile Trafik Güvenliği Toplantısı Gerçekleşti

Önceki İçerikİskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil: Karayolları Arazine Yapılacak Kent Parkı İçin Start Verildi
Sonraki İçerikUzm. Dr. Çiğdem Zuhur’dan Grip Aşısı Uyarısı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.