MAALESEF KIRTASİYEDE DE DIŞA BAĞIMLIYIZ KAĞIDI BİLE ÜRETEMEZ OLDUK

Esnaf ve sanatkarlar Derneği (ESDER) Hatay Şube Başkanı Fahri Serdar ÖZAL 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının eğitim camiasına, velilere ve öğrencilerimize hayırlı olması temennisini dile getirerek açıklama yaptı.

Özal açıklamasında şöyle dedi “Herşeyde olduğu gibi maalesef kırtasiye ürünlerinde de dışa bağımlıyız. A4 kağıdını bile üretemez olduk. Yeni eğitim ve öğretim yılının yaklaşmasıyla okul hazırlıklarına başlayan anne babalar kırtasiye masraflarından endişeli. Döviz kurlarındaki ani yükselişleri ve neredeyse tüm kırtasiye ürünlerinin ithal olması geçen seneye göre fiyatların yüzde 100’e kadar zamanlanmasına sebep oldu. Döviz kurlarındaki ani yükselişlerinden en çok etkilenen sektörlerden olan kırtasiye sektöründe ki harcamalar anne babaların bütçesini zorlayacak.

Kırtasiyeciler, Veliler kadar fiyatlardan şikâyetçi. AVM ve Marketler gizli zamlar koyuyorlar. Aldatıcı reklamlar ve fiyatlarla müşteriyi çekmek istiyorlar. Velilere sesleniyorum bu durumda da yine size en uygun fiyatları kırtasiyeciniz sunacaktır. AVM’lere, marketlere değil kendi esnafımıza, sanatkârımıza, tüccarımıza destek vermeliyiz.

Kırtasiyeci esnafımız bir yıldır bu günleri beklemektedir. Ama bakıyoruz ki tuhafiyeciler hatta kuyumcular bile bu günlerde kırtasiyeciliğe soyunuyorlar. Bunun üzerine marketler ve AVM’lerin ilgisi de eklenince haksız durumlarla karşılaşıyoruz.

Esnaf odaları, özellikle belediye denetimlerde bulunmalı. Yıl boyunca öğrenci ve velilerin yanında olan kırtasiyeciler mağdur oluyorlar. Marketler de ucuz, çin menşeli ürünleri büyük reklamlarla pazarlıyor. Denetimler yapılmıyor. Çocuklarımızı adeta kendi ellerimizle öldürüyoruz.”

MAALESEF KIRTASİYEDE DE DIŞA BAĞIMLIYIZ KAĞIDI BİLE ÜRETEMEZ OLDUK MAALESEF KIRTASİYEDE DE DIŞA BAĞIMLIYIZ KAĞIDI BİLE ÜRETEMEZ OLDUK

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.