İki Kez Beyin Kanaması Geçiren Hasta Hayata Tutundu

Dört ay önce By-Pass ameliyatı olan ve kan sulandırıcı ilaçlarını düzensiz kullandığından on beş gün arayla iki kez beyin kanaması geçiren 71 yaşındaki Mahmut Şorbacı, İskenderun Gelişim Hastanesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Koparan’ın gerçekleştirdiği başarılı operasyonla tekrar hayata döndü.
“Bilinçsiz ilaç kullanımı ölüme dahi sebep olabilir”
Bilinçsiz ilaç kullanımının ciddi sağlık sorunlarına yol açtığına dikkat çeken Op. Dr. Mehmet Koparan, “Doktor kontrolünde ya da kulaktan duyma sonucu kan sulandırıcı ilaç kullanımı, azımsanmayacak oranda yüksektir. Bu ilaçların doktor kontrolünde kullanımı anlaşılabilir bir durum olmasına rağmen, kişilerin kendi kendine başlaması çok tehlikelidir. Her şeyden önce kişide kanama bozukluğu ya da kanamaya eğilimli bir durum olabilir. Özellikle yaşlı hastalar, kafalarını bir yerlere çarpabilirler. Bu ufak çaplı travma dahi, damlama tarzında kanamaya sebep olur ve o anda hastada hiçbir şikayet göstermez. Daha sonra bu damlama tarzı kanama, hastada şiddetli baş ağrısı, tek taraflı felç, nöbet gibi şikâyetlere sebep olan ve kronik subdural kanama denen hastalığa yol açabilir. Bu hastalık tek taraflı olabileceği gibi, iki taraflı da görülebilir. İki taraflı kanamaların cerrahisi daha sıkıntılı olup, ölümcül olabilir” dedi.
“Op. Dr. Koparan hayatımı kurtardı”
Yaşadığı sıkıntıları anlatan Hasta Mahmut Şorbacı ise, “Bayram dolayısıyla, eşimle birlikte memleketim Yayladağ’a gitmiştim. Oradayken, bir anda fenalaştım ve yakınlarım vasıtasıyla acil servise kaldırıldım. Dört ay önce By-Pass ameliyatı olmuştum. Bu sebeple rahatsız olabileceğimi düşündüler, fakat kalple ilgili bir sıkıntım yoktu. Eve döndükten sonra saatlerce yataktan kalkamadım. Bu kez Antakya’da acil servise başvurduk. Oradayken baş ağrımın olduğunu söyleyince, tomografi çektiler. Çekilen tomografi sonucu, doktor 15 gün önce beyin kanaması geçirdiğimi, şu anda ikinci kanamanın başladığını ve hemen yoğun bakım ünitesine almaları gerektiğini söylediler. Tanının ardından Yoğun Bakım Servisi boş olan bir hastaneye yönlendirildik. Gittiğimiz hastanede beş gün kalmıştık. Doktor ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Gelişim Hastanesi Beyin Sinir Uzmanı Mehmet Koparan’a geldik. Doktorum Mehmet Bey, yoğun bakım servisinde birkaç gün kalacağımı ve ardından, bana iki taraflı operasyon yapacağını ifade etti. Ona güvendim ve iki defa ameliyat oldum. Geçirdiğim iki ameliyattan sonra çok şükür sağlığıma kavuştum. Allah doktorumuzdan razı olsun. Doktorum hayatımı kurtardı” dedi.

İki Kez Beyin Kanaması Geçiren Hasta Hayata Tutundu İki Kez Beyin Kanaması Geçiren Hasta Hayata Tutundu

Önceki İçerikBelen’de 30 Ağustos Zafer Bayramının 96.Yıldönümü Kutlandı
Sonraki İçerikArsuz “Arsuzfest 2018”e Hazır
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.