Belen’e Yeni Pazar Yeri

Belen Belediyesi, halkın yoğun isteği üzerine Sarımazı mahallesinin Sarayburnu mevkiinde yeni bir Pazar yeri kurdu. Vatandaşlardan ve esnaflardan gelen talep üzerine Belen Belediyesi yeni bir Pazar yerini kurdu. 2 hafta önce kurulan yeni Pazar yeri her hafta Çarşamba günü hizmet vermeye başladı.
Kurulan Pazar yeri hakkında açıklama da bulunan Belen Belediye Başkanı Adnan VURUCU;
“Yöre haklımızın geçim kaynağı tarım olduğundan ürünlerini satmak için bir Pazar yerine ihtiyacımız vardı. Bu mahallede yaşayan vatandaşlarımızın da uzun zamandır böyle bir talebi olduğu için en uygun nokta olarak Sarımazı Mahallesini uygun gördük. Belediyemiz tarafından başlatılan çalışmalar sonucunda esnaflarımız bir geçim kaynağına, mahalle sakinlerimizde çevre köylerden gelen taptaze sebzeyi ve meyveyi evlerine en yakın yerden alabilme imkanı buldu. Hem Pazar esnafının hem de vatandaşlarımızın isteklerini en kısa sürede karşılamak bizim en büyük görevimizdir.” İfadelerini kullandı.
Yine konu hakkında açıklama yapan Belen Pazarcılar Derneği Başkanı Abdulkadir ÖREN;
“Belediye Başkanımız Adnan VURUCU’ya konuyu ilettikten sonra gösterdiği ilgi ve alakayla vatandaşlarımız ve esnaflarımız kısa sürede isteklerine kavuştu. Buradan kazanç sağlayacak olan Pazar esnafları Başkanımıza minnettar.” Şeklinde konuştu.
3000 m2 alana kurulan pazaryerinde şu anda 20 esnaf tezgâh açarak geçimini sağlıyor. Her hafta Çarşamba günleri hizmet veren Pazar sabah 8’ de başlayıp, öğleden sonra 3’e kadar Sarımazı mahallesi Sarayburnu mevkiinde hizmet vermeye başladı.

Belen’e Yeni Pazar Yeri

Önceki İçerikHatsu Payas İçme Suyu Kaynağına Sabotaj
Sonraki İçerikArsuz Zabıta Bayram Denetiminde
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.