Yusuf Kuzu;“Teknoloji insanları birbirinden uzaklaştırıyor”

“Kıcı Güccüoluk yaylasında Teknoloji ve stresten uzak yaşam sürüyor”

Hatay’ın Belen ilçesine bağlı Kıcı Güccüoluk yaylasında yaşayan 82 yaşındaki Yusuf Kuzu (Bekir Yusuf) temiz hava ve bol oksijen sayesinde stresten uzak sade bir yaşam sürüyor.
Demir-Çelikten emekli olduktan sonra Kıcı ve Güccüoluk yaylasında yaşamını sürdüren Yusuf Kuzu, sade hayatı sohbeti ve yaşantısı ile örnek bir yayla insanı.
Geçtiğimiz hafta sonu Hassa’da öğretmenlik yapan ve aynı zamanda meslektaşımız olan TRT muhabiri Mustafa Gül’ün daveti üzerine gittiğimiz Güccüoluk yaylasında eski kıcı muhtarı Şit Mülayim’in yerinde tanıştığım Yusuf Kuzu ile sohbet etme imkanım oldu. 82 yılın verdiği hayat tecrübesi ve hoş sohbetiyle donanımlı bir kişiliğe sahip olan Yusuf Kuzu, Teknolojinin hızla geliştiği, insanların eş dost akraba ziyaretlerinden uzaklaştığını, doğayla küstüğünü, herkesi kendi kabuğunda bir yaşam sürdüğüne dikkat çekti.
Yusuf Kuzu amcamız ile Güccüoluk yaylasında yaptığımız kısa söyleşide, nerede o eski günler diyerek başladı konuşmaya; “Eskiden küçük büyüğü sayar, büyükler küçükleri severdi. İnsanlar arasında Saygı ve hürmet vardı. Her şeyden önemlisi insanlar birbirine gider gelir, hal hatırlarını sorarlardı. Günümüzde teknoloji geliştikçe insanlarımız birbirlerinden daha da uzaklaşıyor.. Şu an bulunduğumuz yaylada teknolojiden uzak sade bir yaşam sürüyorum ve Allah’a şükür sağlığım, sıhhatim yerinde, insanları seviyorum. Memleketimi seviyorum. Ama halkımız arasındaki kopuklukların sona ermesini istiyorum. Yaklaşan kurban bayramında insanlarımızın eş dost akraba ziyaretleri yapmalarını, özellikle yaşlılarını ziyaret etmelerini temenni ediyorum. Birlikte rahmet ayrılıkta da azap var diye büyüklerimiz boşuna söylememişler. Bu gün buraya gerek gazeteci arkadaşlarımız gerekse öğretmenlerimizin gelip, yayla havasında bizleri ziyaret etmeniz, bizleri onurlandırmanız ve soframıza konuk olmanız bizleri gerçekten onurlandırdı. Sizlerin bu konuları kaleme alarak halkımızı biraz olsun bilgilendirmeniz diğer bir deyişle insanlarımıza hatırlatmanız faydalı olacaktır. Bu duygu ve düşünceyle ziyaretimize geldiğiniz için teşekkür ediyorum” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Yusuf Kuzu;“Teknoloji insanları birbirinden uzaklaştırıyor” Yusuf Kuzu;“Teknoloji insanları birbirinden uzaklaştırıyor” Yusuf Kuzu;“Teknoloji insanları birbirinden uzaklaştırıyor”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.