İTSO’da Konut Yapı Kooperatiflerinin sorunları görüşüldü

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası 21.Meslek Komitesi tarafında ‘Konut Yapı Kooperatiflerin sorunları ve çözüm önerileri’ konulu toplantı düzenlendi.
Hatay Çevre ve Şehircilik müdürlüğü inşaat Teknikeri Celal Erol ve Enerji-Sa Toroslar Adana Genel müdürlük Takım yöneticisi Serçin Murat Aksoy, İTSO’da Konut yapı kooperatif grubunda faaliyet gösteren üyelere yönelik bilgilendirme toplantısına katıldılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO 21. Meslek Komite üyesi İbrahim Açıkgöz, “Meslek Komitemizin almış olduğu kararla Kooperatiflerimizin sorunlarını görüşmek, çözüm önerileri aramak, tespit edilen bu sorunları en yetkili birimlere bildirmek için bu toplantıyı düzenledik. Kooperatiflerin sorunları oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz. Kooperatiflerin sorunları olduğu zaman İTSO’ya dolayısıyla 21. Gruba bizlere müracaat etmelerini istiyoruz. Biz de burada, bu sorunları İTSO yönetimimize iletmek suretiyle en yetkili mercilere ulaştırmak ve sorunlara çare bulmanın gayretleri ile çalışıyoruz. Bu günde yetkililerimiz den bu sorular ile ilgili bilgi almak için buradayız. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da toplantıda yaptığı konuşmasında; “Sorunların çözümü noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Elektrik kesintileri başta olmak üzere kooperatiflerimizin de sorunlarını da sürekli gündeme getirdik. Ankara’da en yetkili birimlere konunun önemini anlattık, sorunları bildirdik. Önemli mesafeler aldığımızı düşünüyorum. Bölgemizde de elektrik konusunda yapılan çalışmaları yakından gözlemliyoruz ve geçtiğimiz yıllara oranla sıkıntılar büyük oranda çözülmüş görünüyor. 21. Meslek Komitemizin de Kooperatiflerin sorunlarının çözümüne yönelik yaptığı çalışmaları yakından takip ediyor ve sorunların çözümüne yönelik yetkili birimlerle görüşüyoruz. Temennimiz tüm Meslek komitelerimizin kendi konuları ile ilgili sorunları gündeme getirmeleridir. Bizler de Oda olarak bu sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapmaktayız” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
Toplantıda, Hatay Çevre ve şehircilik müdürlüğü inşaat teknikeri Celal Erol ve Enerji-Sa Toroslar Adana Genel müdürlük Takım yöneticisi Serçin Murat Aksoy, katılımcılara konutlar ve kooperatiflerin yanı sıra elektik, kesintileri, trafoların yenilenmesi, alt yapı çalışmaları ve mevzuatlar ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Toplantıda katılımcılar kooperatifler ile ilgili sorunlarını yeklilere anlatma fırsatı buldular.
İTSO Halil Şahin Meclis toplantısında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Meclis üyeleri. Meslek Komite üyeleri İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım ve İTSO üyeleri katıldılar.

İTSO’da Konut Yapı Kooperatiflerinin sorunları görüşüldü

Önceki İçerikBelediye Başkanın Seyfi Dingil: Yeni Yollar Açmaya Devam Ediyoruz
Sonraki İçerikHatay’da Pedallar Çevrildi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.