Meryem Ana Bayramı Vakıflı’da Kutlandı

Meryem Ana bayramı vakıflıda kalabalık bir ziyaretçi topluluğu eşliğinde kutlandı. Bayram kutlamasına Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir,Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehirle birlikte katılarak Ermeni vatandaşların bayramını kutladı. Kutlamaya Hatay Büyükşehir genel sekreteri Prof.Dr.Mehmet Maden de katılıp vatandaşların bayramını kutladı. Bu sene Vakıflı’daki ayinleri Türkiye Ermenileri Patrik vekili Aram Ateşyan yönetti.
Kilisedeki ayinden sonra Üzüm kutsama ritüeline geçildi. Üzüm kutsandıktan sonra misafirlere dağıtıldı. Yine aynı şekilde kazanlarda pişirilen Keşkek (Hrisi) kutsanıp orada hazır bulunan herkes dağıtımı yapıldı. Bayramdan bir gün önce Cumartesi akşamı köydeki bayram yerinde kalabalık bir katılımla şenlik düzenlenip davul-zurna ve farklı enstrümanların kullanıldığı bir müzik ziyafeti yapıldı. Akşamki şenliklere Samandağlı saz ve söz ustası Şemsettin Dönmez söylediği türkülerle katılımcıları coşturdu.

Meryem Ana Bayramı Vakıflı’da Kutlandı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.