İskenderun Belediyesi’nden İmar Barışı Danışma Ofisi

İmar Barışı” çalışmalarında vatandaşa yardımcı olmak ve bilgi sağlamak için İskenderun Belediyesi tarafından danışma ofisi açıldı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İskenderun’da da binlerce vatandaşı ilgilendiren “İmar Barışı” kanunu sonrası İskenderun Belediyesi, Başkan Seyfi Dingil’in talimatı ile vatandaşı bilgilendirmek ve yardımcı olmak için belediye bünyesinde “İmar Barışı Danışma Ofisi” açıldı.
Vatandaşların “E-devlet” üzerinden yapması gereken başvurularında sorun yaşamamaları için İskenderun Belediyesi tarafından açılan danışma ofisinde yetkililer vatandaşlara “İmar Barışı nedir”, “Kimlerin imar barışına ihtiyacı var” “İmar barışına nasıl başvurulur” konularında bilgilendirme yapılıyor ve vatandaşın başvurularını da anında yapması sağlanıyor.
İskenderun Belediyesi eski evlendirme dairesi, şimdiki sanat galerisinde faaliyete giren danışma ofisi hakkında bilgiler veren İskenderun Belediyesi Emlak İstimlak Müdürü Yasin Komat ,”Belediye Başkanımız Sayın Seyfi Dingil’in talimatları ile bu ofisi açtık. İmar Barışı’nı kapsayan 7143 sayılı kanunun 18 Mayıs 2018 tarihi ile yürürlüğe girmesiyle birlikte, yeni yapı kayıt belgesi verilmesi ilişkin usul, esas ve yönetmelik hükümlerine uygun olarak halkımıza bilgilendirmelerde bulunuyoruz ” dedi.
Komat ,”açtığımız imar barışı danışma ofisimize gelen vatandaşlarımızın hem bilgilendirilmesi hem de başvurularının hızlandırılması için arkadaşlarımız çalışıyor. Başvurular 31 Ekim 2018 tarihinde son buluyor. Vatandaşlarımız bu süre içerisinde kesinlikle başvuru yapmalıdır” diye konuştu.

İskenderun Belediyesi’nden İmar Barışı Danışma Ofisi İskenderun Belediyesi’nden İmar Barışı Danışma Ofisi

Önceki İçerikPayas Belediye Başkanı Bekir Altan’dan Hatay Gazeteciler Cemiyetine Servis Aracı
Sonraki İçerikİSTEyenler için “Tercih ve Tanıtım Günleri” başladı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.