Aşılama Tedavisiyle Bebek Özleminiz Son Bulsun

Kısırlık tedavisinde uygulamış oldukları aşılama yönteminin gebelik ihtimalini arttırdığını belirten İskenderun Gelişim Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tüp Bebek, İnfertilite (Kısırlık) Uzmanı Op. Dr. Ozan Turgut, bu tedavinin genç hastalarda daha etkili olduğunu vurguladı.

Aşılama yönteminin, uzun süre gebe kalamayanlara uygulanan basit, etkili ve tüp bebek tedavisine göre oldukça ekonomik bir yöntem olduğunu ifade eden Op. Dr. Ozan Turgut, “Aşılama, erkeğin sperm hücrelerinin alınıp, özel bir işlemden geçirilip, güçlendirilerek kadının rahminin içine verilmesidir. Aynı zamanda kadının yumurtalıklarının da ilaçlarla güçlendirilerek, birden fazla sayıda yumurta elde edilebilmekte ve yumurtlama zamanı (ilaçlarla sağlanan zamanda) belirlenerek, gebelik ihtimali arttırılmaktadır. Aşılamayı uzun süre gebe kalamayan, yumurtlama problemi olan kadınlarda, çeşitli erkek kısırlığında (sperm sayı ve hareket azlığında) ve açıklanamayan infertilite durumlarında uygulamaktayız. Aşılama yöntemi, anestezi gerektirmeyen ağrısız bir yöntemdir. Aşılama tedavisi her bir aşılama için yüzde 15-20 gebelik başarısını arttırmaktadır ve ikinci aşılamada da bu oran yüzde 30-40 gibi yüksek değerlere çıkmaktadır. Erkek kısırlığında (sperm sayı ve hareket kısıtlılığı olanlarda ) swim- up ve gerektiğinde, dansite gradient gibi sperm hazırlama yöntemlerini kullanarak, yüz güldürücü sonuçlar alabilmekteyiz. Aşılama tedavisi, 40 yaş altı kadınlarda daha etkili bir tedavi olduğundan, vakit kaybetmeden tedaviye başlanması önem arz etmektedir” açıklamasında bulundu.

Aşılama Tedavisiyle Bebek Özleminiz Son Bulsun

Önceki İçerikTürkoğlu: “Anadolu’dan Alayına Meydan Okuyoruz”
Sonraki İçerikTff Plaj Futbolu Arsuz Etabında Şampiyon “Arsuz Belediyesi”
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.