Karaağaç’a 5 Km’lik “Sahil Yürüyüş Yolu”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Karaağaç Mahallesi kıyı şeridinde yapımına başlanacak olan “Karaağaç Sahil Yürüyüş Yolu” yerini inceledi.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, CHP Arsuz İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Uslu, Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Deveci, CHP Arsuz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Devrim, CHP Arsuz İlçe Yönetimi, Meclis Üyeleri ve Fen İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu ile birlikte Karaağaç Mahallesinde yapımına başlanacak “Karaağaç Sahil Yürüyüş Yolu” çalışmalarını, bu ay içerisinde yapılacak temel atma töreni öncesi incelemelerde bulundu.
Bu proje ile karaağaç halkının ve ilçeye gelecek misafirlerin karaağaç kıyı şeridini daha fazla kullanacağını belirten Başkan Culha, Karaağaç Sahil Yürüyüş Yolu uzunluğunun 5 km civarında olacağını söyledi. Arsuz da olduğu gibi burada da karaağaç halkını denizle buluşturmayı hedeflediklerini belirten Culha, “ Çok güzel bir denizimiz var, çok güzel bir sahil şeridimiz var. Ama ne yazık ki gerek fiziki koşullardan, gerekse imkân olmamaktan kaynaklı mahalle halkımız ve bu mahallede ikamet eden bazı misafirlerimiz diyelim, çünkü üç dört aylığına geliyor, günübirlik geliyor, denizden yeteri kadar faydalanamıyor. Biz de oradan hareketle deniz kenarını düzenleyerek, bir sahil yürüyüş yolu, ama biraz daha gelişmiş, içinde bisiklet yolunun olduğu, mavi yol deniyor buna, bir düzenleme hedefledik ve yaklaşık bir yıldır teknik ekibimiz proje çalışması içerisinde. Proje nihayete erdikten sonra 4-5 aylık bir ihale süreci var. Yani bizim toplam bu çalışmamızın, yaklaşık bir buçuk, iki yıla dayalı bir süreci ve emeği var. Çok kolay olmadı.
“Ciddi ve maliyetli bir proje”
Belki içerisinde bulunduğumuz alanın ötesinde iki, üç tane denizde olan parseller var. Ve bu şekilde olan çok yerimiz var. Tabi burada vatandaşlarımızın da mağduriyeti var. Bunu aslında çözümü bir projeyle yapılır. Yani burada devletin yeni bir kıyı kenar çizgisi yaparak ve bu kıyı kenar çizgisi doğrultusunda vatandaşlarımızın kayıplarını tanzim etmesi gerekir. Yani, yeni bir çizgi, yeni bir alan, yeni bir yeşil alan, kamusal alan tespitinden sonra arkadaşlarımızın deniz içerisinde kalan mülkiyetlerinin bedelinin devlet tarafından yapılması gerekir. Ama tabi bu ciddi ve maliyetli bir proje. Muhtemelen devletimizde, şu anda ekonomik bağlamda bunu dikkate alarak düşünmüyor. Belki ilerde düşünecektir, eninde sonunda. Ama şimdi hakikaten bu güzelim şeridin insanlarımız tarafından kullanılmaması bizi üzüyor. Biz ilk etabı ilk çalışmayı Arsuz’da yaptık. Ve orada insanlar şu anda bize dua ediyor. Hemen hemen benzer, belki de nitelik bakımından farklılık arz ediyor ama genelde sorunlar vardı, aştık. Burada da sıkıntılı olan bölgelerde özellikle hepinizin bildiği gibi iş yerlerimiz var, restoranlarımız var bu yoldan etkilenebilecek. Biz o arkadaşlarımızla görüştük. Yani projelendirmeyi yaparken gerek site, gerek işyeri konumundaki alanlarda, ilgili alanlarla hepsiyle biz görüştük. Bu arkadaşlarımız büyük bir memnuniyetle bu projeyi desteklediler. Hatta şimdi isim söylememeyim ama bir restoran sahibi arkadaşımızın biri, gel başkanım nereyi yıkmak istiyorsan önce ben yıkayım, demesinler belediye yıkıyor diye, dedi.
“Kesinlikle vatandaşlarımızın işyerlerine zarar vermeyecek”
Estağfurullah biz bir yeri yıkma peşinde değiliz. O iş yerlerinin konumunu dikkate alarak yürüyüş yolunu geçirecek bir güzergâh tespit edeceğiz. Ama kesinlikle vatandaşlarımızın işyerlerine zarar vermeyecek bir şekilde, bu tedbirleri almış durumdayız. Birçok yerde yeşil alan içerisinden geçiyor, zarar vermiyor. Çok az bir özel mülkiyet var. O arkadaşlarla görüştük. O arkadaşlarında rızai destekleri var. Çok ciddi ve maliyetli bir proje. Bazı yerlerde geçebiliyorsunuz çok kolay, bazı yerlerde bir tahkim yapılaması gerekiyor, bazı yerlerde duvar örülmesi gerekiyor. Şu anda biri burada olmak üzere, biri Şekere deresi, biride Belen deresi üzerinde iki tane köprü de var proje, menfez. Çelik köprüleri yapacağız. Biz bu hafta bismillah dedik. Ben bu vesileyle öncelikle Karaağaç Mahallemize, sonra bütün Arsuz, sonra ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu ay içerisinde halkımızın yoğun katılımıyla, bunun bir temel atma törenini yapacağız,” şeklinde konuştu.

Karaağaç’a 5 Km’lik “Sahil Yürüyüş Yolu”

Önceki İçerikİskenderun’da Plaj Futbol Ligi Başlıyor
Sonraki İçerikOKU!..
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.