Endüstri Kenti İskenderun’a ‘ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ’ yakışır

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan Endüstri Mühendisliği Bölümü; İSTE’nin Teknoversite vizyonunu esas alarak, her sektörde karşılarına çıkabilecek problemleri analitik düşünce yaklaşımıyla ele alabilen, çözüm yaklaşımı üretirken disiplinler arası sınırları ortadan kaldırıp, disiplinleri sentezleyebilen; ulusal ve uluslararası ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde çözüm önerileri üretebilen; bakış açısı, bilgi, çalışma alanı, teknoloji açısından kendisini sınırlandırmayan, sınırları her alanda her şekilde ortadan kaldırabilen Endüstri Mühendisleri yetiştirmeyi amaçlıyor.

Konu ile ilgili olarak kısa bir açıklama yapan ve kendisi de uzun yıllar Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı yapmış bir akademisyen olan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Eğitim, öğretim ve araştırma çalışmalarının yanı sıra, yeni açılan İSTE Endüstri Mühendisliği Bölümü’müzün; öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve potansiyel mezunlarımızın sinerjileriyle, İskenderun gibi sanayisi fevkalade gelişmiş bir lokasyonda çok başarılı projeler ve daha nitelikli işbirlikleri geliştirilmesini sağlayacağına yürekten inanıyorum. Endüstri Mühendislerinin daha iyi bir İskenderun, Türkiye ve Dünya için çalışacaklarına, üreteceklerine ve dünyayı değiştirebileceklerine, Türkiye’nin 2023 ve 2053 ve 2071 vizyonuna büyük katkı yapacaklarına inanıyorum. Ben de inşallah bu bölümde ders vermeyi planlıyorum. İSTE Endüstri Mühendisliği Bölümü, güncel konulara hâkim, teknolojiyi yöneten, araştırmacı ve girişimci endüstri mühendisleri yetiştiren ve tüm paydaşlar ile sürekli iletişim ve işbirliği içerisinde, mesleğin gereği olan teorik bilgilerin yanı sıra verilen eğitimin sanayiye uygulanmasını da göz ardı etmeyen, Üniversite-İş Dünyası işbirliğini yaşayan, yenilikleri çevik düşünce ile ele alan bir bölüm olacaktır” dedi.

İSTE Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Yunus Eroğlu da adaylara seslenerek; “İnsan, makine ve malzemeden oluşan bütünleşik sistemlerin süreçlerinin tasarlanması, iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve yönetilmesi ile ilgilenen Endüstri Mühendisleri, bu tür sistemlerden elde edilecek sonuçların belirlenmesi, kestirilmesi ve değerlendirilmesinde; matematik ve fizik ile birlikte sosyal bilimlerdeki özel bilgi ve beceriyi mühendislik çözümleme ve tasarımının ilke ve yöntemleriyle birleştirerek kullanırlar. İnsan odaklı olması ve bütünsel bakış açısıyla olaylara yaklaşması Endüstri Mühendisliği’ni diğer mühendislerden farklı kılan en önemli niteliklerin başında gelmektedir. Endüstri Mühendisleri, her düzeydeki yöneticinin karar verme aşamasında karşılaşabileceği sorunları çözebilecek geniş bir bakış açısına ve bilgi birikimine sahip olabilecek şekilde yetişir. Bu nedenle üretim, sağlık, ulaşım, çevre ve bilgi-işlem gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren kuruluşlarda çalışabilir. Endüstri Mühendisliği öğrencileri; takım çalışmasına yatkın bir şekilde, yeniliği sadece takip etmekle yetinmeyip yeniliği yöneten, mühendislik ve yönetim problemlerine sistematik bir çözüm yaklaşımı bulabilme yetenek ve donanımlar ile mezun olduklarında her sektörde rahatlıkla iş bulabilmekte, ama daha da önemlisi kendi işlerini kurup yönetebilen girişimciler olabilmektedir. Daha ayrıntılı bilgi almak isteyen ve ilgi duyan adayları, velileri ve herkesi 8-9 Ağustos 2018 tarihlerinde Üniversitemiz Merkez Kampüs’te gerçekleştirilecek İSTE TANITIM GÜNLERİ’ndeki Endüstri Mühendisliği standımıza davet ediyoruz. Adayların merak ettiği tüm sorular, Bölümümüzün öğretim elemanları tarafından yüz yüze cevaplanacaktır” şeklinde konuştu ve Endüstri Mühendisliği hakkında bilgiler paylaştı.

Endüstri Kenti İskenderun’a ‘ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ’ yakışır

Önceki İçerikArsuz’da 2. Briç Turnuvası Başlıyor
Sonraki İçerikİskenderun’da Plaj Futbol Ligi Başlıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.