Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, HATSU Belen’de Sınıfta Kaldı

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu HATSU tarafından yapılan içme suyu bağlantılarının bir türlü bitmemesinden dolayı isyanını, Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında tekrar etti.
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’la karşılıklı tartışmanın yaşandığı mayıs ayı meclis toplantısında yaptığı haklı isyanını dile getiren Başkan Vurucu; Ağustos ayının gelmesine rağmen, HATSU tarafından yapılan altyapı ve su bağlantılarının bitirilememesi yüzünden, yapılamayan asfalt çalışmalarının ve Belenli vatandaşların haklı isyanlarını tekrar dile getirdi.
Başkan Vurucu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi.
Geçen yıl anlaştığınız firma için sizleri çok uyardık, bu firmadan bir halt olmayacağını, o zamanda sizleri uyardığımda, Başkanım sizi yanıltıyorlar dedim. İhaleyi uzatmayacaktınız Sayın Başkanım, bir yıl uzatılır mı? Belen’e hizmet yapılmıyor, 20 ayda bitirilecek su şebekesi 3 yıl oldu daha bitmedi ve daha 4 mahallemiz duruyor. Belen’in şartları çalışmalar için hiçte zor değil her yerden kolay, asfalt kesilmeden yapılan bir proje 130 km’lik bir şebeke, 3 yılda daha bitmedi, 4 mahallemiz daha da duruyor. Vatandaşlarımız 3 yıldan beri yazın tozun toprağın, kışın çamur ve yollarda oluşan yarıkların çilesini çekiyor. 4 yıldan beri bir kanalizasyonu bitiremediniz. Buyurun gelin gezdireyim sizi, Sarımazı’daki bütün yerler hala aynı, 4 yıldan beri sabırla bekliyoruz ama hala aynı, hiçte kusura bakmayın Belen’de yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı sınıfta kaldınız, ifadelerini kullandı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın meclis toplantısından ayrılmasının ardından, HATSU Genel Müdürüne de aynı sitemini ileten Başkan Vurucu, Sayın Genel Müdürüm. 5 yıl süren bir kanalizasyon şebekesi toplamda 130 km, yaptığınız çalışmaları gelip görmediğiniz belli oluyor bununla birlikte, buda yetmezmiş gibi ihaleyi 6 aylık aralarla 2 defa uzatıyor olmanıza rağmen, 4 mahallemizin 4‘ü de duruyor. Yapılan işlerde üstün körü yapılıyor. Döşenen boruların üzerine kazılma sırasında çıkan taş ve parkelerle beraber toprakla örtülüyor, baypas kullanılmıyor, yarın bu yaptığınız çalışmalar yine büyük sıkıntılara meydan vererek, borularda yaptığınız tahribatlar, asfalt dökümü sırasında, su borularında patlaklara neden olacak ve bu çileyi yine Belenli vatandaşlarımız çekecek.
Diyorsunuz ya Allah korur, siz işinizi düzgün yapmasanız Allah korumaz, siz işinizi düzgün yaparsanız Allah korur, birde gidin Cumhuriyet savcılarına şikâyet edin diyorsunuz, onlar sadece belgelere bakarak karar verir, peki vicdanınızı nasıl elverecek, Rabbimin yanına da o belgelerle gitmeyeceksiniz herhalde, ifadelerini kullanarak, Belende yaptığınız hizmetlerden dolayı sınıfta kaldınız dedi. İfadeleri kullandı.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, HATSU Belen’de Sınıfta Kaldı Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, HATSU Belen’de Sınıfta Kaldı

Önceki İçerikİskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ten HGC İskenderun Temsilciliğine Ziyaret
Sonraki İçerikHbb Atletizm Takımı’ndan Büyük Başarı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.