Türkiye Aba Güreşi Şampiyonası Hatay’da Gerçekleşti

Hatay’ın anavatana katılışının 79. yıl dönümü münasebetiyle Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) tarafından düzenlenen etkinlikler vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Toplu nikâh ve sünnet törenleri, konser, künefe şöleni ve birbirinden renkli etkinlikleri Hatay halkı ile buluşturan HBB, Türk kültürünün en önemli sporlarından ve ata sporu olarak bilinen Türkiye Aba Güreşi Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı.

22 Temmuz Pazar günü HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi Aba Güreşi mersah alanında gerçekleştirilen güreşlere, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, HBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Bozkurt, Hatay Gençlik Ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Vekili Adnan Gülistan, Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eşbaşkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Aba Güreşi İl Temsilcisi Bekir Çayırcı, Geleneksel Spor Dalları As Başkanı Şahin Hopur ve birçok sporsever Hataylı katılım gösterdi.

“ HATAY’DA 1-2 EYLÜL GÜNLERİNDE 9. DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONASINI YAPACAĞIZ”

Aba Güreşini tanıtmak ve geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen şampiyonanın oldukça heyecanlı bir şekilde devam ettiğini açıklayan Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eşbaşkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Hatay’ımızda 10 yıldır düzenlediğimiz Uluslararası Aba Güreşi Şampiyona’mızın Türkiye Şampiyonası ve Dünya Kupası seçmelerini gerçekleştiriyoruz. Bu şampiyona ile Hatay’ımızı tarih, kültür, gelenek ve görenek gibi birçok zenginliğimizi tüm dünyaya tanıtmaktayız. Bu yıl da Hatay’da 1-2 Eylül günleri yine 9. Dünya Kupası Şampiyonası’nı yapacağız. Yarışma alanı mersah, dünyanın ilk ve tek Aba Güreşi müsabaka alanıdır. Bu kadar güzel ve donanımlı bu eser de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın eseridir. Yarışan sporcularımıza sağlıklı ve başarılı yarışmalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“ATA SPORUMUZU TÜM DÜNYAYA TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ “

Başkan Savaş,” Bugün Hatay’ımız ve ülkemiz için çok önemli bir gün. Bundan tam 79 yıl önce Hatay’ımız kurtuluş mücadelesi vererek ana vatanıma ilhak etmiştir. Ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bir serhat şehri olmayı kabul etmiştir. Hepimizin bu güzel günü kutlu olsun. Bugün 750 sporcumuz güreşecek. Federasyonumuza, İl Müdürlüğümüze ve Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür ediyorum. Geç kalınmış bir olsa da hayırlı bir buluşma oldu. Spor barışın, nezaketin, birlikteliğin ve kardeşliğin simgesidir. Sporcularımıza da kazasız ve güzel güreşler teşekkür ederim. Ata sporumuzu tüm dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz. Bu birlikteliğe katkı sağlayan bütün kurumlara ve sizlere çok teşekkür ederim” dedi.

“HATAY, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EN BÜYÜK MİLLİ HEDEFİDİR”

Hatay’ımızın anavatana katılışının 79’uncu yılını kutlayan Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, “ Hatay, kırk asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük milli hedefidir. 1939’da Hatay devletinin kıymetli meclisi anavatana katılış kararı verirken oy birliği ile Türkiye’nin ayrılmaz bir parçası olduğunu göstermiştir. Bu özel günde de güreşçi kardeşlerime sağlıklı bir şekilde güreşlerini yapmalarını temenni ediyorum” dedi.

10 AYRI SİKLETTE 30 SPORCU MADALYA ALMAYA HAK KAZANDI

Heyecan dolu anlara sahne olan şampiyonada 45, 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, 90 ve 90+ kilogramlık olmak üzere toplamda 10 ayrı sıkletten 30 sporcu madalya almaya hak kazandı.

45 kiloda 1. Metin Gülücü, 2. Sezgin Kargı ve 3.Bekir Özcan
50 kiloda 1.Mahmut Berk Demirkol, 2. Mustafa Hürrem, 3. Kurban Güven,
55 kiloda 1. Ferhat Kılıç, 2. Hüseyin Çakıt, 3. Orhan Çam
60 kiloda 1.Fatih Ünalan, 2. Mustafa İsmail Malkos, 3.Ali Günay
65 kiloda 1.M.Ali Daylak, Mebrihan Krakmev, 3. Gökhan Yıldız
70 kiloda 1.Mustafa Kuyucu,2. Kazım Sakarya, 3.Enes Talip Ceylan
75 kiloda 1.Oğuz Doğruer, 2. Esat Ardıç, 3.Vahdettin Yiğit Uymaz
80 kiloda 1. Muharrem Alper Arslan, 2.Hüseyin Özdemir, 3. Ömer Eker
90 kiloda 1. Şahin Turşa, 2. Ahmet Kuyucu, 3. Murat Uruğ
90+1. kiloda İsa Göcek, 2. Enes Bandırma, 3. Tali Taşdemir rakiplerini yenerek mutlu sona ulaştılar.

Türkiye Aba Güreşi Şampiyonası Hatay’da Gerçekleşti Türkiye Aba Güreşi Şampiyonası Hatay’da Gerçekleşti Türkiye Aba Güreşi Şampiyonası Hatay’da Gerçekleşti Türkiye Aba Güreşi Şampiyonası Hatay’da Gerçekleşti

Önceki İçerikBelen Bakras Mahallesi’ndeki 3 Terfi İstasyonu Modernize Edildi
Sonraki İçerikArsuz’da Doğalgaz Çalışmaları Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.