Yeni Radyoterapi Cihazı Bir Yıldır Şifa Dağıtıyor

‘MODERN IŞIN TEDAVİSİ’ DÖNEMİNDE BİRİNCİ YIL
İskenderun Gelişim Hastanesi ve Başkent Üniversitesi’nin, radyoterapi konusunda işbirliğinin hayata geçmesinin ardından, bir yıldan bu yana yeni teknolojik cihazla hizmet verdiklerini ifade eden Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. H. Cem Önal, alanında uzman ve tecrübeli ekiple birlikte, modern radyoterapi uygulamalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirtti.

“Bu merkezde tecrübe ve teknoloji bir arada”
Kanser tedavisinin önemli kısımlarından biri olan radyoterapi uygulanmalarında, klinik değerlendirmelerin deneyimli ekip tarafından takip edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Cem Önal, “İskenderun ve çevresindeki kanser hastaları, kaliteli tedavi alabilmek için başta Adana olmak üzere diğer illere sevk edilirken, bu işbirliği sonucunda hastalar tedavilerini İskenderun’da almaya başlamıştır. 1 Şubat 2017 tarihi sonrasında, İskenderun Gelişim Hastanesi’ne yeni radyoterapi cihazı alınmıştır. Cihazın kurulum işlemleri bittikten sonra, 18 Temmuz 2017 tarihinde ilk hasta tedaviye başlamıştır. Yenilenen radyoterapi cihazı ile Hatay bölgesinde daha önceden yapılmayan ‘Görüntü Kılavuzluğunda Radyoterapi’ ve halk arasında nokta atış denen ‘Stereotktik Radyoterapi’ uygulamalarına da başlanmıştır. Ancak sadece cihazın kaliteli olması yeterli değildir, bu cihazları doğru bir şekilde kullanabilecek tecrübeli hekim, fizik mühendisleri ve teknikerlerin de olması şarttır. Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı’nda görev yapan tecrübeli ekibin destekleri ile çok kısa sürede etkili ve kaliteli tedaviler yapılmaktadır” açıklamasında bulundu.
“Bir yılda toplam 400 yeni hasta tedavi gördü”
Radyoterapi ile başlayan işbirliği sonucunda İskenderun Gelişim Hastanesi’nin, kanser hastaları için cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden Prof. Dr. Önal, “Radyoterapi uygulamaları haricinde bölgemizde yapılamayan nitelikli cerrahiler ve başta PET-BT olmak üzere, üst düzey görüntüleme tetkikleri için de hastalar, Adana Başkent Hastanesi’ne yönlendirilmektedir. Hastalarımız uygulamalardan genel anlamda çok memnun olduklarını belirtiyor. Yeni teknolojiye sahip cihazımızda tedavi süresi ortalama on dakika sürmekte olup, nokta atışı uygulamalarımız sayesinde, tümörü yok edici dozlar güvenli bir şekilde uygulanabiliyor. En sık görülen kanser türleri arasında; meme, prostat, akciğer kanserleri yer alıyor. Yeni teknik uygulamalarımızdan geçen yıldan bu yana toplam 400 yeni hasta faydalanmıştır. Son bir yılda 120 Meme kanseri, 65 prostat kanseri, 60 akciğer kanseri, 20 beyin tümörlü hasta ışın tedavisi almıştır. Yıl içinde toplam 570 yeni tedavi, 8600 fraksiyon radyoterapi uygulaması gerçekleştirildi. Aylık istatistiklere bakıldığına hasta sayılarında belirgin artış, hasta memnuniyetini göstermektedir” dedi.

“Kanser hastalarının yüzü güldü”
Hatay yöresinde kanser tedavisinde kalitenin bu işbirliği ile daha da arttığını söyleyen Prof. Dr. Cem Önal, hemşerilerinin daha iyi hizmet almasını sağlayan herkese ve özveri ile çalışan bütün arkadaşlarına da şükranlarını sundu.
İskenderun Gelişim Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Merkezi’nde tedavisi devam eden ve biten hastaların büyük bir kısmında memnuniyetin oldukça yüksek olduğu gözlendi…
“Radyoterapi uygulamasına ilk olarak Adana’da başladım. Tedavimin devamını ise burada görüyorum. Gerek doktorların, gerek personelin ilgisinden ötürü tedaviden çok memnun kaldım. Tedavi için Erzin’den geliyorum. İyi ki varsınız…”
“20 günden bu yana ışın tedavisi görmeme rağmen, merkezle ilgili tek şikâyetim olmadı. Konforlu tedaviyi kısa sürede alıp, hastaneden ayrılıyorum. Yapılan hizmet için teşekkür ediyorum.”
“Eşimle birlikte geldiğim merkezde, yüzünden gülücük eksik olmayan hekim ve personel sayesinde tedavimi rahatlıkla görüp gidiyorum. Sarımazı’dan buraya geliyorum ve burası bizim için bir konfor diyebilirim. Tedavi için Adana’ya gitmem mümkün değildi. Allah herkesten razı olsun…”

Yeni Radyoterapi Cihazı Bir Yıldır Şifa Dağıtıyor Yeni Radyoterapi Cihazı Bir Yıldır Şifa Dağıtıyor

Önceki İçerikPlaj Futbol Sahası Düzenleniyor
Sonraki İçerikİskenderun, Arsuz , Dörtyol ve Belen’de Elektrikler Kesilecek
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.