Gençler Erasmus+ Projesi İle 2019 Avrupa Kültür Başkenti Bulgaristan’da Buluştu

11-19 Haziran 2018 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde gerçekleşen ve Belen Kaymakamlığı’nın proje ortağı olduğu Erasmus+ ‘Celebrating Cultures’ adlı proje İtalya, Romanya ve Türkiye’den toplam 24 katılımcı ile gerçekleştirildi.
Proje süresince katılımcıların kültür farklılıklarını anlatma, eğitim sistemi hakkında genel görüş bildirme, örf, adet ve geleneksel kıyafetleri ile ilgili tanıtımlar yapıldı. Gençler proje süresi boyunca aktif bir katılım sağlayarak, yaptıkları faaliyetlerle ilgili tiyatro gösterisi ve kısa filmler eşliğinde sunumlar yaptılar.
Proje faaliyetlerinin yanı sıra Bizans ve Osmanlı kültürünün bir arada görülebildiği, modern yapılarla tarihi dokuyu iç içe muhafaza eden şehir olan Plovdiv’i gezen katılımcılar Osmanlı eserlerinden olan Cuma Cami ve Hisar Kapısı’nı ziyaret ederek bu bölgede yaşayan, benliğini ve kültürünü kaybetmemiş, Türkçe konuşan insanlarla sohbet etme imkanı buldular.
Belen Kaymakamı Abdulaziz AYDIN; bu projeler ile gençlerin farklı kültür, dil, din ve ırktan katılımcılar bir araya geldiğini, kültürümüzü yansıtarak, farklı kültürleri öğrendiklerini ifade etti. Bulgaristan’a proje kapsamında ilk defa katılım sağlandığını belirterek geçmişin ruhunu bugünle uyum içinde geleceğe taşıyan Plovdiv’i gençlerle buluşturduğu için Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM’e teşekkür etti.

Gençler Erasmus+ Projesi İle 2019 Avrupa Kültür Başkenti Bulgaristan’da Buluştu Gençler Erasmus+ Projesi İle 2019 Avrupa Kültür Başkenti Bulgaristan’da Buluştu

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.