Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay Büyükşehir Belediyesi 11 Milyon Olan Alacağımızı Vermiyor

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden 11 Milyon TL olan alacaklarının bir an önce ödenmesini beklediklerini ifade etti.

Başkan Kimyeci; Biz bugüne kadar yasal kesinti payı olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 195 Milyon TL, eski parayla 195 trilyon para ödediklerini, ancak Hatay Büyükşehir’in Antakya Belediyesi’ne olan 11 Milyon TL yani 11 trilyon olan alacağını ödemediğini belirtti.

Başkan Kimyeci açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Tüm Büyükşehirlere ve ilçe belediyelerine İller Bankası’ndan nüfus sayısı oranına göre para kaynağı aktarılıyor. Bir yandan bu gelirleri alırken bir yandan da 15 İlçe Belediyesi’nin de Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne yasal açıdan yatırmak zorunda olduğu bir meblağ var. Antakya Belediyesi olarak biz bugüne kadar Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne yaklaşık 195 Milyon TL kaynak aktardık. Bir yandan bu miktarları aktarıp bir yandan da hizmetleri aksatmadan sürdürdük. Ancak Hatay Büyükşehir Belediyesi ve HATSU kurumumuza olan 11 Milyon TL’lik borcunu ödemediği gibi, Antakya’ya da hizmet yapmıyor. Yolların hali ortada, delik deşik. Asi Nehri içler acısı durumda. Biz bıraktıktan sonra Antakya sivrisinek ve haşereden geçilmiyor. İlçe Belediyeleri olarak HATSU’nun yapmış olduğu kazılara ilişkin alacaklarımızı alamıyoruz. Biz ilçe belediyesi olarak yapmak zorunda olduğumuz ödenekleri aktarıyoruz ama örneğin Antakya’da bulunan 600 sokakta yapılan kazıya ilişkin ödemesi gereken 11 Milyon TL ödeneği Antakya Belediyesi’ne ödemiyor. Bu 600 sokağın 400’ünü düzensiz bir şekilde yapıldığı için abone hattı olmadığı için tekrar kazacak.

Tüm bu konuların çözülmesi ve 11 Milyon TL kurum alacağımızın bir an önce ödenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet ediyorum.”

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay Büyükşehir Belediyesi 11 Milyon Olan Alacağımızı Vermiyor

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.