Mhp Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, “Gerekirse Benim Vekilliğim De Gitsin

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, 24 Haziran’da gerçekleşen 27.dönem milletvekilliği seçiminde MHP’nin 2 olan milletvekilliğinin 1’e düşürülmesi ve sandıkların tekrar sayımı ile konusundaki itirazlarla ilgili son değerlendirmeyi yaptı.
Ülkü Ocakları Hatay il başkanlığında gazetecilere açıklama yapan Kaşıkçı, AK Parti Hatay il başkanı İbrahim Güler ve AK Parti yetkililerine seslenerek şu ifadelere yer verdi: “Biz ilk günden beri söylüyoruz, şu sandıkları saydıralım sayın İbrahim Güler. Düzce’de Ak Parti iki satır dilekçe ile sandık saydırttı. Biz Hatay’da sayfalar dolusu somut delillerle dilekçe verdik ama talebimiz ret edildi. Biz Hatay’da 180 oyla MHP olarak, ikinci milletvekillimizi kaybettik. Gelin şu sandıkları açtıralım. Hani, ittifakı bozmayalım, içine fitne sokmayalım diyorsunuz ya…Şu sandıkları açtıralım, yeninden sayılsın. Ak Partinin oyları artsın gerekirse, benim vekilliğim dahi Ak Parti’ye gitsin. Orada da problem yok. “Ak Parti, 1 oy dahi bizden fazla alıp, 5 milletvekili çıkardı” deme şansınızı bize verseydiniz. Düzce ilinde nasıl bu hakkınızı sonuna kadar kullandınız, burada da gelin beraber dilekçe verip açtıralım. Bu mücadelemize siz de evet deseydiniz. Her ilçede verdiğimiz dilekçeye, karşı çıktınız ‘hayır açılmasın’ dediniz. Sizin karşı çıktığınız kararı gören irade, o sandıkları açtırdı mı? Ortalık diyorsunuz, ittifak diyorsunuz. Gelin beraber hareket edelim.” Dedi.
Yurtdışı Oyların Sayımı 4 Gün Sürer Mi?
Türkiye’de 50 milyon oyun, beş saat gibi bir zamanda sayıldığını ama nedense yurtdışından gelen 1 buçuk milyon oyun sayımının dört günde bitirilmediğini söyleyen Kaşıkçı, konuşmasının devamında: “Hatay’ın kendi oylarıyla AK Parti 4 milletvekili, CHP 4 milletvekili, MHP 2 milletvekili, pkknın siyasi uzantısı olan hdp’de 1 milletvekili çıkardı. Bunun başta Anadolu Ajansı olmak üzere tüm kanallar dağılımı bu şekilde gösterdi. Bizim kendi tutanaklarımıza göre de dağılım bu şekilde gerçekleşti. 24 Haziran günü gece saat 2 gibi sayın milletvekilimiz İbrahim Gül ile beraber Hatay adliyesine gittik. Oradaki ilgili görevlilerin, başta il seçim kurulu başkanı olmak üzere ve beraberindeki ilçe seçim hakimleri, 8 bin 500 gibi bir farkla MHP’nin 2’inci milletvekilliğini aldığını ifade ettiler. Bizde onlara sorumlu siyasetçi anlayışıyla şu ifadeleri kulandık; yurtdışında gelen oylar dahil mi? Hayır dediler, yurtdışından gelen oylar dahil edilmedi. Ancak, aradaki farkın çok büyük olduğunu, yurtdışından gelen oyların da bu farkı kapatmayacağını ifade ettiler. Bunun üzerine MHP’nin 2 milletvekili alması neticesinde sevinç gösterileri başlamıştı. Biz buna rağmen, bu sevinç gösterileri içine girmedik. Yurtdışından gelecek oyları da bekleyelim dedik. 4 gün boyunca yurtdışından gelen oylar sayıldı ve sisteme girildi. Neticede 14 bin 500 oy AK Parti’ye, 2 bin 200 oy da MHP’ye geldi. Şimdi burada aslında şöyle bir problem var. Türkiye’de 50 milyon oy, beş saat gibi bir zamanda sayıldı. Yurtdışındaki toplam oy 1 buçuk milyon. Yurtdışındaki 1 buçuk milyon oyun sayımı seçimden dört gün sonraya kadar devam etti. Vatandaşın kafasındaki en büyük soru işareti de budur.
İttifak Ruhunu Hiç Bozmadık…
Seçim sürecinde cumhur ittifakının ruhunu hiç bozmadıklarını aktaran Kaşıkçı, “Şimdi biz bir ittifakın içerisindeyiz. Bu ittifakta bir mücadele verdik. Aylardır sayın Cumhurbaşkanına neden oy verilmesi gerektiğini, tüm Hatay halkına anlatmaya çalıştık. Bunu yaparken de ittifak ruhunu hiç bozmadık. Bir oy kaygısıyla hareket eden bir siyasetçi tavırlar hareket etmedik. 24 Haziran’dan sonra da yine biz ittifakın korunmasının mücadelesi içerisindeyiz. Her gittiğimiz yerde de Sayın Erdoğan’a oy verdiğimizi ifade ettik, anlattık.” İfadelerine yer verdi.

Mhp Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, “Gerekirse Benim Vekilliğim De Gitsin

Önceki İçerikHatay Valisi Erdal ATA’dan İTSO’ya ziyaret
Sonraki İçerikAltyapı Hatlarında Kapsamlı Temizlik Sürüyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.