İTSO’da Alacakların yeniden yapılandırılası ile ilgili seminer düzenlendi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay SGK İl Müdürlüğü ve İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından ‘7143 sayılı yapılandırma kanunu ve bazı alacakların yeniden yapılandırılması’ konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.
İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme semineri öncesi söz alan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım; “Ekonominin ülkemizdeki sıkıntılarını gidermek amacıyla taksitlendirmelere bağlı olarak, yeniden yapılandırmalara bağlı olarak yasalarımız çıktı. En son çıkan 7143 sayılı yasamız piyasalardaki sıkıntıları gidermek, maliye ile olan problemleri ortadan kaldırmak ve mükelleflerin nefes almasına borçlarının taksitlendirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Bu yapılandırma ve borçların taksitlendirilmesi özellikle iş verenlere, ticaret erbabı kişilerle birlikte bizim de işlerimizi kolaylaştıracak bir düzenlemedir. Bu yapılandırma sürecinin çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Bu günkü toplantımızda bu bakımdan çok önemlidir” dedi. İSMO Başkanı Yıldırım, Toplantıda sorunlara değinerek, “Meslektaşlarımızın da tatil yapmaya, dinlenmeye ve bu yönde haklarının korunması gerektiğine inanıyoruz” dedi.
SGK Hatay İl müdürü Hamit Bal, Bilgilendirme seminerinde, ‘7143 sayılı yapılandırma kanunu bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin son çıkan yasa ve düzenlemeleri anlattı. Bal, yapılandırmaların 6,9,12 veya 18 taksit halinde ödenebileceğini belirterek, mükelleflerin bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti. SGK İl Müdürü Hamit Bal, yapılandırmanın 31 Temmuz tarihinde sona ereceğine dikkat çekti.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay SGK İl Müdürlüğü ve İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından ‘7143 sayılı yapılandırma kanunu ve bazı alacakların yeniden yapılandırılması’ konulu bilgilendirme seminerinde ayrıca SGK İskenderun Müdürlüğü yetkilileri de katılımcılara detaylı bilgiler verdi.
Bilgilendirme seminerine SGK İl Müdürü Hamit Bal, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO yönetim kurulu üyesi Selma Yılmaz, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, İTSO Meclis üyeleri, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez, Meslek mensupları ve mükellefler katıldılar.

İTSO’da Alacakların yeniden yapılandırılası ile ilgili seminer düzenlendi İTSO’da Alacakların yeniden yapılandırılası ile ilgili seminer düzenlendi

Önceki İçerikSivas Katliyamı’nın 25. Yılı
Sonraki İçerikHatay’da 1 Haftada 124 Trafik Kazası Meydana geldi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.