Samandağ Belediyesi’nden Geri Dönüşüm Kampanyası

Samandağ Belediyesi ve DEHA BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA firması işbirliği ile Samandağ’da bulunan işletmelerden bitkisel atık yağlar toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor.
Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından İlçede bitkisel atık yağ kullanan üreticiler, sağlık kuruluşları ve okullardan atık yağları toplanma ve geri dönüşüme kazandırma çalışmaları sürdürülüyor. Samandağ Belediyesi tarafından Atık yağların lavabolara dökülmemesi, korsan satıcılara verilmemesi, doğaya zarar vermemesi ve geri dönüşüme kazandırılması için bilgilendirme çalışmaları yapılıyor.
Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Suat Berber; “Samandağ Belediye Başkanımız sayın Mithat Nehir’in öncülüğünde Samandağ Belediyesi ve DEHA işbirliği ile atık yağların lavabolara dökülmemesi ve doğaya karışmaması, çevreye zarar vermemesi, doğaya zarar vermemesi ve geri dönüşüme kazandırılması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Samandağ’da bulunan işletmelere gidilerek işletmelerimizde bilinçlendirme çalışması yapıyoruz ve atık yağları toplamak için 50 litrelik bidon veriyoruz. Bidonlarını dolduran işletmeler bizimle iletişime geçiyor ve biz de bir talep oluşturarak DEHA yetkililerine haber veriyoruz. Daha sonra da yetkililer ile birlikte gidip o atık yağları işletmelerden alıp ilgili yetkililere teslim ediyoruz. İlçemiz Samandağ’da ayda ortalama 800-900 litre atık yağ topluyoruz. Yani öncelikle ilçemizde bulunan müesseseleri bilinçlendiriyoruz, sonra protokol imzalayarak atık yağlarını biriktirebilecekleri bidon veriyoruz, daha sonra bu atık yağları ilgili yetkililere teslim ederek doğaya karışıp doğaya zarar vermesini engelliyoruz. Bu atık yağların çevreye zarar vermesini engellemekle birlikte biodizel olarak da geri dönüşümünü sağlıyoruz.
Bunların dışında ayrıca ambalaj atıklarının toplatılması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Samandağ Belediyesi tarafından ambalaj atıklarının çevreyi kirletmemesi ve geri dönüşüme kazandırılması için çalışmalarımız devam ediyor. ” İfadelerine yer verdi.
Açıklamasının devamında Berber, geçen ay toplanan yağların geçtiğimiz Çarşamba günü Samandağ Belediyesi ve DEHA işbirliği ile işletmelerden toplandığını belirterek geçen ay Samandağ’dan 800 kilogram yağ toplandığını belirtti.

Samandağ Belediyesi’nden Geri Dönüşüm Kampanyası

Önceki İçerikBilimsel Çalışmaların Altında Büyükşehir İmzası
Sonraki İçerikHbb Hasta Nakil Araçları Seçimde Vatandaşların Hizmetinde
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.