Çalışkan: Biz geldiğimizde “Faize, ranta, hortuma, adam kayırmacılığına, yalakalığa son vereceğiz”

Saadet Partisi Hatay Milletvekili adayı Dr. Necmettin Çalışkan beraberindeki partililerle seçim çalışmalarını Antakya’da sürdürdü.

Ovakent esnaf gezisi, Memur-Sen Hatay Şubesi, Antakya Organize Sanayi Bölgesi, Armutlu Camii Taziye evi ve Armutlu Sosyal Yardımlaşma Derneğini ziyaret edildi.

Çalışkan başta ekonomi olmak üzere ülkenin eğitimi ve dış politikaları konusunda yaptığı konuşmada; Çarşı pazara çıktığınızda birkaç ay önceki fiyatlarla şimdiki durumu karşılaştırdığınızda aradaki fark, artan fiyatlar ortada. Dolardaki artış yapılan faiz artışları, ülkenin iç ve dış borcu, ödenen faiz, cari açığı 15 yıl öncesiyle karşılaştırdığımızda bir şeylerin yanlış gittiği görürüz. Üretim kanallarının tıkandığı, fabrikaların kapandığı, işsizliğin had safhada olduğu, reel enflasyonun sanılandan çok yüksek olduğu, borç batağında olduğumuz, nereden tutarsanız elinizde kalıyor.

Yatırım politikalarının betonlaşmaya yönelik olduğu, üretime yönelik faaliyetlerin dibe vurduğu bir ekonomi politikası sürdürülemez. Araç geçiş garantili köprü de zaten trajikomik bir durum.

Sağlık sektöründeki görece iyileşmelere diyecek sözümüz yok diyen Çalışkan, “Ancak sağlık sektörünün şehir hastaneleri projeleriyle bir ranta yönelik olduğunu da söylemek mecburiyetindeyiz. Bu durum belli bir süre sonra patlama noktasına gelecek. Zira “hasta sayısı üzerinden verilen garanti” bütçeye ciddi bir yük olarak geri dönmektedir.

Eğitime baktığımızda kendilerinin de itiraf ettiği üzere hükümetin en başarısız olduğu alanlardan biri. Her yıl değişen ortaöğretim ve yükseköğretime geçiş sınavları, öğretmen atamalarındaki karmaşa yönetici atamalarındaki yandaşlık kriteri, işi ehline vermeme gibi bir türlü istenilen seviyeye gelemeyen eğitimdeki ve müfredattaki tutarsızlıklar ortada.

Gençler mezun oldukları alanla ilgili iş bulamıyor. Gençlerimizin kötü alışkanlıkların pençesinde olması, çocuk suçluların artışı, cezaevindeki mahkûm sayısındaki patlama, kadına ve çocuğa yönelik her türlü şiddet ve cinayetler, boşanma oranları; eğitim sistemimizin bir ürünü olarak önümüze çıkmaktadır” dedi.

Dış Politika konusunda Çalışkan, “Irak, Suriye ve Mısır politikalarımızın çökmüş olması devasa bir başarısızlıklar zincirinin birer halkasıdır. Rusya ve Amerika arasında gidip gelen kafa karışıklığı ve nihayet ABD-İsrail güdümündeki karar alma mekanizmaları. BOP, İncirlik ve diğer yabancı askeri üstlerin varlığı, Mavi Marmara, Rus uçağının düşürülmesi sonrası yaşanılan kriz, göç dalgası, mülteci sorunu hangi birini anlatalım. Her seçim kampanyasında biz kazanırsak Gazze’de havai fişekler patlayacak deniliyordu. Havai fişekleri Kudüs’ü başkent ilan edenler, elçiliğini Kudüs’e taşıyanlar patlatıyor.

Sonuç olarak, 16 yılın sonunda ülkeye “millet bahçesiyle, çay ve kekin bedava olduğu kıraathane” vaatleri ülkenin nereye geldiğini gösteriyor.

Böyle gitmemeli, biz geldiğimizde işimiz zor olacak ama bunları Allah’ın izni ile düzelteceğiz. Faize, ranta, hortuma, adam kayırmacılığına, yalakalığa son vereceğiz” diye konuştu.

Çalışkan: Biz geldiğimizde “Faize, ranta, hortuma, adam kayırmacılığına, yalakalığa son vereceğiz”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.