Başkan Savaş, “Arsuz Ve Samandağ’a 34 milyon Euro’luk Yatırım Hayırlı Olsun”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü(HATSU), Samandağ ve Arsuz’da yapılacak dev altyapı yatırımlarında kullanacağı finansman için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası(EBRD) ile sözleşme imzaladı.

Hatay’ın geleceğini şekillendirecek altyapı projelerini hayata geçirmek için HATSU ve EBRD arasında HATSU Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen imza programına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, HATSU Genel Müdür Yardımcısı Hüsna Karayazgan ve EBRD Belediye ve Çevre Yatırımları Müdürü Fatih Türkmenoğlu hazır bulundu.

Temiz çevre ve sağlıklı yaşam için atılan adımların ilimize hayırlı olmasını dileyen Başkan Savaş, 200 km’lik Samandağ merkez içme suyu şebeke yenilemesi ve 240 km’lik Arsuz kanalizasyon şebeke yapımı için finansmanın sağlandığını yakın zamanda ihaleye çıkarak çalışmalara başlanacağının müjdesini verdi.

Hatay genelinde önemli altyapı projelerinin hayata geçtiğini hatırlatan Genel Müdür Çaparali, Samandağ merkez içme suyu şebekesi ve Arsuz kanalizasyon şebeke yapımı için ekonomik girişimlerin tamamlandığını ifade ederek, çalışmalara yakın zamanda başlanacağını ve ilimize hayırlı olması konusunda temennilerde bulundu.

Genel Müdürlük, 27 milyonu kredi, 7 milyonu hibe olmak üzere toplam 34 milyon Euro’nun projesi hazır olan Samandağ içme suyu ve Arsuz kanalizasyon şebekesi yapımında kullanılacağını bildirdi.

Başkan Savaş, “Arsuz Ve Samandağ’a  34 milyon Euro’luk Yatırım Hayırlı Olsun” Başkan Savaş, “Arsuz Ve Samandağ’a  34 milyon Euro’luk Yatırım Hayırlı Olsun” Başkan Savaş, “Arsuz Ve Samandağ’a  34 milyon Euro’luk Yatırım Hayırlı Olsun”

Önceki İçerikÇalışkan: Biz geldiğimizde “Faize, ranta, hortuma, adam kayırmacılığına, yalakalığa son vereceğiz”
Sonraki İçerikHatay’da PKK/KCK Operasyonu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.